Ronaldo de Cluj a intrat in istorie. CFR a vrut sa il dea afara, dar acum este erou

Rui Pedro

Rui Pedro a reusit un hattrick la primul sau meci ca titular in Champions League, cu Braga, scor 3-1. Unui alt portughez, Cristiano Ronaldo, i-au trebuit 82 de meciuri pentru a da 3 goluri intr-o partida de Liga Campionilor.

Rui Pedro (24 de ani) a fost omul serii in Champions League, iar site-ul UEFA s-a grabit sa-l elogieze. Omul care i-a oferit o seara magica CFR-ului in victoria cu Braga (3-1), in cea mai importanta competitie intercluburi, a intrat marti seara in istoria fotbalului romanesc, dar si a celui portughez. Rui Pedro este singurul jucator al unei echipe din Romania care reuseste sa marcheze trei goluri intr-un meci cu o asemenea importanta si al doilea portughez care atinge aceasta performanta, dupa Cristiano Ronaldo. Si toate astea la primul meci ca titular in Liga.

Presa din Portugalia s-a grabit sa-l asemene cu superstarul lui Real Madrid, cel care a marcat un hattrick, tot in actualul sezon al Ligii, cu Ajax (1-4). Portughezii spun insa ca performanta lui Rui Pedro este incomparabil mai mare decat cea a lui Ronaldo, tocmai idolul jucatorului de la CFR. "A marcat un hattrick la cel de-al doilea meci in Champions League. Lui Ronaldo i-au trebuit 82", scriu lusitanii de la "A Bola". Rui Pedro a intrat intr-o companie selecta, alaturi de Raul, Thierry Henry sau Eto'o.

Au vrut sa-l dea afara

CFR a fost aproape sa renunte la jucatorul care le-a modificat istoria europeana. Prima data s-a pus problema plecarii sale in iarna, dupa ce jucase doar 32 de minute in sase luni, dar a ramas la insistentele lui Jorge Costa. Nici cu Andone nu i-a mers mai bine, Rui Pedro fiind lasat in afara listei pentru Champions League, la dubla cu Slovan Liberec (1-0, 2-1), din preliminarii. A prins un loc pe lista in ultimul moment, dupa ce s-a accidentat Deac. Si Rui Pedro recunoaste ca nu visa la o asemenea seara de Liga. "Meciul cu Braga e meciul vietii mele. Am sperat ca voi da trei goluri, dar nu am crezut ca o pot face in grupele Ligii. Ne dorim sa ajungem in primavara Ligii", a spus Pedro.

Citește și
CFR Cluj, Paszkany
Primavara de la Cluj. CFR spera la optimile Ligii: Braga ne va ajuta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

De cate ori a marcat, CFR a batut

Cifrele lui Rui Pedro, din meciul cu Braga sunt de invidiat. A marcat trei goluri din trei suturi pe poarta si a fost faultat de patru ori. Rui Pedro are procentaj bun si la pase. 60 la suta din pasele expediate de acesta si-au atins tinta, marea majoritate fiind de distanta medie. De notat ca in afara golurilor cu Braga, lusitanul a punctat si de patru ori in Liga I in acest sezon. Si de fiecare data CFR a castigat!

Meciul cu Braga e meciul vietii mele. Am sperat ca voi da trei goluri, dar nu am crezut ca o pot face in grupele Ligii
Rui Pedro, mijlocas CFR

Suntem la mana lui Braga

CFR nu s-a bucurat pe deplin dupa victoria cu lusitanii. Galatasaray a profitat de faptul ca Manchester a mers in Turcia cu rezervele si a batut cu 1-0. In acest moment, turcii sunt le egalitate de puncte cu ardelenii, dar au avantaj la meciurile directe, primul criteriu de departajare. Clujenii trebuie sa obtina in deplasarea de la Manchester un rezultat mai bun decat Galatasaray la Braga pentru a merge in optimile Ligii.

Pierd peste 3 milioane daca nu prind Liga

Ultima etapa din grupele Ligii valoreaza peste 3 milioane de euro pentru clujeni. Daca merg mai departe in optimile Ligii, clujenii primesc un bonus de 3,5 milioane de euro. Calificarea mai departe in Europa League e rasplatita cu numai 300.000 de euro. In plus, o calificare mai departe din grupele Ligii ar insemna si o reteta mult mai buna financiara in ceea ce priveste vanzarea de bilete si market-poll-ul din competitiile europene.

Pot juca in Gruia chiar si in optimile Ligii

Fanii campioanei au primit vesti bune dupa victoria cu Braga. Presedintele Iuliu Muresan a anuntat ca echipa sa poate sa joace urmatorul tur in propriu fief si nu trebuie sa se mute pe National Arena. "Putem juca fara probleme in Gruia in optimile Ligii. Celelalte faze finale nu cred ca le mai putem juca pe terenul nostru", a declarat Muresan. Daca CFR ajunge in sferturi, va trebui sa joace meciul de acasa pe National Arena.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Rui Pedro simtea ca va bate recordul lui CR7: Am visat ca dau trei goluri
Rui Pedro simtea ca va bate recordul lui CR7: Am visat ca dau trei goluri

Mijlocasul echipei CFR Cluj, Rui Pedro, a declarat, marti seara, la TVR 1, dupa partida cu Sporting Braga, scor 3-1, ca a visat sa marcheze trei goluri intr-un meci de Liga Campionilor, dar nu si-a imaginat ca poate face acest lucru.

Primavara de la Cluj. CFR spera la optimile Ligii: Braga ne va ajuta
Primavara de la Cluj. CFR spera la optimile Ligii: Braga ne va ajuta

In ultima etapa din grupa H, CFR joaca in deplasare cu Manchester, iar Braga va primi acasa pe Galatasaray.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.