Risc mare de avalansa in muntii Fagaras. Traseele turistice superioare sunt inchise

Ultima actualizare: 14-12-2012 07:01
Avalansa

Salvamontistii recomanda evitarea practicarii sporturilor de iarna in zona de nord a muntilor Fagaras si sa nu efectuze ascensiuni pe traseele turistice in aceasta zona. Riscul de avalansa de gradul 4.

Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu au emis o atentionare in ceea ce priveste riscul de avalanse in muntii Fagaras. Mai precis, riscul de grad 4, pe o scala de la 1 la 5, nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare. „Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si deasemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona”, se arata in comunicatul remis de Salvamont.

Totodata, in zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada. „In caldarea glaciara a lacului Balea deplasarile trebuiesc efectuate respectand toate conditiile impuse de perioada in care riscul de avalansa ramane ridicat. Turisti care doresc sa practice sporturi de iarna in aceasta zona sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona”, se mai mentioneaza in comunicat.

Turistii ce se deplaseaza in muntii Fagaras trebuie sa fie echipati corespunzator perioadei de avalansa, mai precis sa fie dotati cu echipament de salvare din avalansa: sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO