Reconstructie in jurul lui Rada. Fundasul e singurul veteran care scapa de remanierea lotului la CFR Cluj

12-05-2014 10:19


Ionut Rada

Ionut Rada ar putea ramane la CFR Cluj si din sezonul urmator al Ligii I. Fundasul a acceptat sa ramana pe 8.000 de euro lunar in Gruia, motiv pentru care i se va prelungi in curand angajamentul, scadent in iunie.

CFR Cluj se reconstruieste din temelii din sezonul viitor al Ligii I. Toti jucatorii cu salarii mari vor pleca, in locul lor urmand sa fie adusi fotbalisti tineri care in doi ani sa formeze o echipa capabila sa se bata la titlu. Singurul care va scapa de remanierea lotului este Ionut Rada (31 de ani).

Care sunt motivele? In primul rand conteaza mult ca jucatorul s-a aratat dispus sa ramana pe un salariu mai mic, undeva la 8.000 de euro lunar. In prezent, Rada are un venit de 10.000 de euro pe luna. Mai apoi, CFR ramane descoperita in centrul apararii si sefii din Gruia considera ca au nevoie de un pion experimentat care sa asigure continuitatea.

Totodata, fundasul e vazut ca un lider in teren sezonul viitor, in care vor fi folositi mai mult jucatori tineri, precum Negrut, Muniru sau Szilard. Un alt motiv este acela ca Rada poate juca si pe flancurile apararii.

A discutat despre prelungirea angajamentului

Contractul lui Ionut Rada expira pe 30 iunie, dar Iuliu Muresan, presedintele echipei clujene, i-a spus deja ca e dorit in continuare, cu mentiunea ca i se va reduce cu 2.000 de euro salariul lunar. Vasile Miriuta a dat de asemenea un vot de incredere pentru Rada intr-o discutie cu Muresan.
Jucatorul a ajuns in Gruia in vara anului 2010 si a fost prima varianta de rezerva la Cadu si Piccolo. La semnarea contractului a primit 120.000 de euro.

500 de mii de euro e cota lui Rada, potrivit www.transfermarkt.de

16 aparitii in tricoul lui CFR Cluj are Rada in acest sezon, toate ca titular

 

Sursa: ProSport

VIDEO PROTVPLUS.RO