Razie de amploare la targul de la Negreni. Sute de obiecte au fost confiscate de oamenii legii

Ultima actualizare: 18-10-2012 06:52
antichitati

Sute de obiecte de cult si monede antice si medievale, dar si zeci de tablouri au fost confiscate de politisti in urma unei razii facute la targul international de antichitati din localitatea Negreni, judetul Cluj.

Politistii au vizat identificarea bunurilor despre care aveau indicii ca sunt sustrase, atat de pe teritoriul tarii nostre, cat si din strainatate, aflate in urmarire nationala si internationala. In cadrul activitatilor desfasurate, au fost identificati 58 de comercianti cu bunuri culturale mobile, dintre care 20 au fost controlati cu privire la legalitatea activitatii desfasurate si a provenientei bunurilor expuse la vanzare.

In urma actiunii de control, ofiterii specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, impreuna cu politisti din cadrul structurilor de investigatii criminale din mai multe judete, au confiscat 340 de bunuri culturale, dintre care 97 bunuri de cult – icoane pictate pe lemn si sticla, statuete de rit catolic, elemente desprinse din altare ale unor biserici catolice, 230 de monede antice si medievale si 13 tablouri, a caror provenienta si detinere nu a putut fi dovedita, existand date si indicii ca provin din furturi comise pe teritoriul tarii sau al altor state.

De asemenea, au aplicat 10 sanctiuni contraventionale privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale, in valoare totala de 10.000 lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO