Protocolul de colaborare intre Ministerul Muncii si Comitetul National Paralimpic s-a semnat la Cluj

Dată publicare: 03-08-2012 12:51
Dată actualizare: 16-10-2012 00:36


Protocolul de colaborare intre Ministerul Muncii si Comitetul National Paralimpic s-a semnat la Cluj

Denisa Patrascu, secretarul de stat a semnat azi un protocol de sutintere a Lotului Paralimpic roman in cadrul competitiei de la Londra.

“Sper ca pe viitor persoanele cu dizabilitati vor avea conditii mai bune in judetul Cluj”, a declarat Denisa Patrascu, secretar de stat in cadrul MMFPS.

Printre reprezentantii echipei paralimpice la Londra se gaseste Florin Cojoc, campion european la saritura in lungime. Samuel Ciorap (17 ani) alaturi de Naomi Ciorap (15 ani) reprezinta echipa de inot iar Eduard Novak este campion mondial la inot. Pentru prima data Romania reprezinta la Jocurile Paralimpice atletismul, inotul si tenisul de masa.

Copiii cu dizabilitati sunt incurajati sa practice sportul de catre Comitetul National Paralimpic in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Obiectivele protocolului

Printre obiectivele acestui protocol se afla promovarea sportului paralimpic, scaderea discriminarii fata de copiii cu dizabilitati si incurajarea acestora spre a practica un sport.
Protocolul urmareste si alte paliere, precum incurajarea de a aplica, la o scoala normala a copiilor care sufera de handicap si mai ales accesibilizarea acestora, acest lucru grabindu-le vindecarea.

“Romanii trebuie sa se implice mult mai mult in sprijinirea sportivilor cu dizabilitati” a declarat
Mihnea Remus Iuoras, subprefect al Municipiului Cluj Napoca.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO