Protest la Reghin. Aproape 2.000 de localnici sunt nemultumiti ca va fi construita o fabrica de clei

Ultima actualizare: 11-03-2013 07:07

Inarmati cu pancarte, unii imbracati in costume si purtand masti de protectie, oamenii au manifestat, nemultumiti ca in oras va fi construita o fabrica de clei. Ei spun ca uzina va deveni o bomba ecologica ce va distruge padurea si va polua aerul.

Oamenii din Reghin au marsaluit pe strazile orasului si au protestat apoi in fata primariei. Ei se tem pentru sanatatea lor si a copiilor, iar acum nici autoritatile nu mai au liniste. Desi parea o investitie buna, care aduce bani la bugetul orasului si locuri de munca, totul s-a transformat acum intr-o adevarata isterie.
„Efectele pe care le aduce un astfel de combinat nu sunt de o ora, nu sunt de o zi, vor fi pe veci. Nu suntem pregatiti sa riscam viitorul copiilor nostrii”, spune unul dintre localnici.
In urma cu cateva zile, locuitorii din Reghin au lansat si o petitie online in acest sens. Au reusit astfel sa adune peste 4.000 de semnaturi si cer autoritatilor sa organizeze un referendum.
Autoritatile locale sunt intr-o situatie delicata. Investitorul, un om de afaceri turc, mai are in zona o fabrica de prelucrare a lemnului. Noua intreprindere ar fi insemnat si noi locuri de munca pentru localnici.
Cei de la primarie au emis deja un certificat de urbanism si asteapta avizele din partea Agentiei de Protectie a Mediului, care a cerut mai multe studii de impact.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!