Proiectii speciale la TIFF 2014. Cathedrals of Culture 3D si „Trilogia ardelenilor”

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
TIFF 2014 Cathedrals of Culture 3D

Un eveniment special la TIFF va fi si premiera in Romania a impresionantului Cathedrals of Culture 3D, un documentar 3D despre cladiri iconice din lume, regizat, printre altii, si de regretatul Michael Glawogger.

Ceilalti cinci autori ai documentarului sunt Wim Wenders, Robert Redford, Michael Madsen, Karim Ainouz si Margreth Olin. Fiecare a regizat un fragment, alegandu-si cladirea care il inspira cel mai mult, de la Centrul Pompidou si Biblioteca Nationala din Rusia, la inchisoarea Halden sau manastirea Salk Institute din California. Cathedrals of Culture 3D a fost proiectat in premiera mondiala la Berlinala, iar la Cluj va fi prezentat de producatorul Erwin M. Schmidt si de apreciatul regizor brazilian Karim Aïnouz (Madame Satã, The Silver Cliff).

Spectatorii ii vor reintalni la TIFF si pe unii dintre eroii marelui ecran, populari in comunism. „Trilogia ardelenilor”, care beneficiaza de copii noi pe 35 mm, prezentate toamna trecuta la Making Waves: New Romanian Cinema din New York, va fi proiectata intr-un maraton inedit la Cluj. Profetul, aurul si ardelenii (r. Dan Pita, 1979), Artista, dolarii si ardelenii (r. Mircea Veroiu, 1981) si Pruncul, petrolul si ardelenii (Dan Pita, 1982) au fost vazute de peste 17 milioane de romani, inainte de 1989.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO