Peste 150 de sanctiuni aplicate brutariilor din Cluj


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 12:27
Categorie: Ardeal
paine

Politistii din Cluj au depistat zeci de nereguli la brutariile din Cluj. Mai mult, o societate comerciala vindea „franzela neagra feliata – produs natural de vatra” doar in teorie. In practica, painea continea aditivi chimici.

De la inceputul lunii septembrie, politistii clujeni au inceput o actiune de verificare a activitatilor din domeniul de panificatie. 540 de societati si persoane fizice au fost controlate, la fel si 415 mijloace de transport. In urma actiunii s-au aplicat sanctiuni de 148.240 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 3.155 de lei.

Polititstii au ramas surprinsi cand au depistat ca intr-o brutarie se fabrica si vindea „franzela neagra feliata-produs natural pe vatra”, avand trecute ca ingrediente pe ambalaj: ,,faina neagra de grau, apa potabila, drojdie si sare iodata”, iar in fapt pentru fabricarea franzelei negre se folosea faina de grau de o calitate inferioara si aditivi chimici, produsul fiind prezentat ca natural.

Brutariile gasite cu nereguli au fost sanctionate de politisti, iar produsele care nu corespund cu gramajul sau ingredientele scrise pe ambalaj au fost retrase de la comercializare.
 

Sursa: Pro TV

Casul de Loman si painea de Petresti sunt noile delicatese ardelenesti
VIDEO. Pita cu untura pentru satmareni
VIDEO. Pita cu untura pentru satmareni
VIDEO PROTVPLUS.RO