Perchezitii la contrabandistii de tigari din Negresti Oas

Ultima actualizare: 12-04-2014 00:16

Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei au efectuat ieri patru perchezitii la locuintele unor persoane suspectatate de contrabanda. Oamenii legii au descoperit permise de conducere false, 18 telefoane mobile si 12 cartele telefonice.

Inca din octombrie 2013, politistii de frontiera au avut in vizor mai multe persoane care faceau contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. Oamenii legii le-au urmarit activitatile ilegale si in luna martie si i-au prins pe infractori in timp ce incercau sa introduca ilegal in Romania 37.500 pachete cu tigari. Marfa, in valoare de aproximativ 330.000 de lei, a fost confiscata, iar autoturismul cu care acestia transportau tigarile, a fost indisponibilizat.

Dupa descoperirea acestor infractiuni, oamenii legii au inceput imediat urmarirea penala, iar ieri, 8 aprilie, au efectuat prechezitii la 4 domiclii ale suspectilor din localitatile Negresti Oas si Vama.

In timpul perchezitiilor, una dintre persoanele suspecte s-a ascuns in podul casei, iar cand a fost descoperita de oamenii legii a devenit violenta. Barbatul a fost retinut de catre politistii de frontiera, iar pentru ca a opus rezistenta a fost imobilizat si incatusat.

Oamenii legii au gasit in casele suspectilor cinci permise de conducere Ilinois-SUA, suspecte ca ar fi falsificate, 18 telefoane mobile si 12 cartele telefonice in diferite retele, precum si cantitatea de 429 grame de aur. Totodata, la domiciliul unuia dintre suspecti au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul tigarilor din luna martie.

In urma perchezitiilor 4 persoane urmeaza sa fie audiate, iar doua dintre ele urmeaza a fi prezentate astazi instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO