O retea de vanzatori de etnobotanice a fost destructurata de politistii din Sibiu

Ultima actualizare: 25-01-2013 00:04

Perchezitii de amploare in Sibiu, in urma carora politistii au reusit sa dezmembreze una dintre cele mai mari retele de vanzare de etnobotanice.

Sase persoane cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani au fost retinute. Alte cateva zeci de tineri consumatori, mare parte dintre ei minori, au fost dusi la audieri. Victimele vanzatorilor de etnobotanice erau adolescenti si tineri pe care drogurile i-au adus mult prea devreme pe un drum care e pentru multi unul fara intoarcere.

Dupa ce in anii trecuti autoritatile le-au pus piedici legale celor care vindeau substante periculoase, acestia au gasit metode pentru a-si vinde totusi marfa. La Sibiu, sase tineri vindeau drogurile intr-un magazin doar pe timp de noapte, dar marfa putea fi livrata si direct acasa la consumatori.

Preturile etnobototanicele incepeau de la 5 lei si ajungeau la 50 de lei, iar vanzatorii castigau intr-o singura zi pete 1.000 de euro.

In ultima perioada, tot mai multi consumatori din Sibiu au ajuns pe mainile medicilor, iar doi tineri au murit.

O parte din cei sase invinuiti aveau deja dosare penale pentru trafic de droguri, iar seful gruparii este patronul unui magazin de etobotanice inchis anul trecut.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO