O femeie si-a pierdut viata dupa ce a stat internata o luna fara sa fie diagnosticata corect

Ultima actualizare: 16-02-2013 07:17

Durere si neputinta simt rudele unei femei de 39 de ani din judetul Satu Mare, care a intrat in 6 ianuarie in spital cu simple dureri abdominale, dar a iesit intr-un sicriu.

Parintii femeii sustin ca medicii de la spitalul judetean din Satu Mare au tratat-o cu superficialitate si, cand starea ei s-a agravat, au trimis-o la Targu Mures, dar era prea tarziu ca sa mai poata fi salvata. Abia acolo, s-a aflat ca sufera de o boala extrem de rara a sangelui, care, netratata, i-a adus sfarsitul.
Adriana avea un fiu de 16 ani, o familie iubitoare si o sanatate perfecta, cel putin pana acum cinci saptamani. Atunci, a ajuns la urgente in Satu Mare, acuzand dureri abdominale. Medicii i-au spus ca are o forma usoara de pancreatita, insa starea femeii s-a agravat zi dupa zi.

In urma cu 2 saptamani, povestesc rudele, deja nu-si mai putea misca mainile si picioarele si urina sange. Dar medicul care a tratat-o, spun rudele, le-ar fi declarat ca femeia se preface si ca "isi induce boala". Cert este ca in urma cu sase zile, starea ei a devenit critica, asa ca a fost transferata la Targu Mures. Aici, medicii au descoperit ca are porfirie, o boala rara a sangelui care debuteaza de regula intre 38 si 40 de ani, si nu poate fi tinuta sub control decat cu un tratament adecvat.

Rudele spun ca nu se vor lasa pana cand nu vor primi raspunsuri la toate intrebarile care le macina. In plus, indiferent de decizia Colegiului Medicilor, au de gand sa-i dea in judecata pe medicii care au ingrijit-o pe Adriana.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO