O comisie a Autoritatii Aeronautice a inceput o ancheta in cazul incidentului aviatic din Targu Mure

Ultima actualizare: 07-12-2013 07:16

Ieri un avion de mici dimensiuni, de tip Cesna a luat foc in timp ce pilotul incerca sa decoleze. Aripile aparatului care a iesit de pe pista au lovit mai multi copaci si in doar cateva secunde s-au vazut primele flacari.

Cel de la mansa a reusit miraculos sa se salveze. Imaginile cu avionul in flacari au fost surprinse de un amator, in jurul orei 10 si 45 de minute. Cei de pe margine nu au stiut in primele secunde daca pilotul a reusit sa se salveze. Instructorul de zbor din Oradea, cu multi ani la mansa a avut insa putere de reactie si nu a ars de viu.

Barbatul in varsta de 57 de ani le-a explicat anchetatorilor ca totul s-a petrecut in timpul manevrelor de decolare, la cateva secunde dupa ce reusise sa se inalte foarte putin. Apoi a simtit ca ceva nu este in regula, a redresat aparatul si s-a intors pe pista. Din cauza poleiului a derapat si a nimerit intr-o zona verde. Acolo a lovit cu una dintre aripi un copac pe care l-a retezat, iar avionul s-a aprins, oprindu-se intr-o movila.

Pompierii, care au ajuns in cateva minute pe aerodromul situat la iesirea din oras, au reusit sa stinga aparatul fara probleme. Aparatul apartine unei firme din Oradea, iar pilotul, Virgil Lupas, efectua un zbor in interes de serviciu la Bucuresti, cu escala la Targu Mures. Potrivit unor surse din ancheta el ar fi trebuit sa ajunga si la o revizie, pe aeroportul Baneasa. O comisie a Autoritatii Aeronautice a inceput oricum o ancheta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO