O amicitie nascuta in tarile arabe a facut ca CFR sa nu piarda la masa verde partida tur cu Basel

Manu

Inaintea partidei tur cu elvetienii de la FC Basel, CFR Cluj a fost aproape de a pierde meciul la masa verde din cauza necunoasterii regulamentelor UEFA. Daca Manu nu ar fi fost sesizat de oficialul UEFA, CFR ar fi pierdut la masa verde meciul din tur.

Concret, CFR il trecuse pe foaia de joc pe italianul Felice Piccolo, care se afla in stare de suspendare, dupa ce fundasul fusese eliminat la precedenta campanie in Liga Campionilor a CFR-ului chiar in urma unei partide cu FC Basel, cand Sorin Cirtu demola banca de rezerve de pe St. Jakob Park. Atunci, UEFA a decis suspendarea lui Piccolo pentru doua etape.

CFR a intrat in acest sezon al competitiei in turul trei preliminar, insa Piccolo nu a fost trecut pe lista UEFA, astfel ca potrivit articolului 18, aliniatul 1 din Regulamentul Ligii Campionilor, cele doua partide disputate impotriva slovacilor de la Slovan Liberec nu au contat practic in ispasirea pedepsei. Piccolo a executat primul meci de suspendare tocmai in Elvetia la mansa tur.

Si norocul chior poate aduce 20 de milioane

Inaintea partidei, dupa ce Piccolo a fost trecut pe foaia de joc, unul dintre observatorii UEFA a vazut greseala oficialilor clujeni si l-a atentionat pe antrenorul cu portarii, Ion Manu, pe care il stia din perioada in care cei doi antrenau in zona Golfului: "Coach, vezi ca aveti un jucator in stare de suspendare si daca nu il scoateti de pe lista, pierdeti la masa verde", i-a spus observatorul lui Manu, care tocmai se pregatea sa iasa la incalzire cu Felgueiras si Stancioiu. Manu l-a anuntat pe Andone despre problema lui Piccolo, iar delegatul echipei a efectuat modificarea, astfel ca CFR-ul a avut pe banca de rezerve doar sase jucatori, in loc de sapte cati putea inscrie. In cazul in care CFR va reusi sa treaca diseara de elvetienii de la Basel si astfel sa puna mana pe cele 20 de milioane de euro de la UEFA, campioana Romaniei ar trebui sa ii fie recunoscatoare si lui Ion Manu, dar si observatorului de la partida tur. Daca cei doi nu s-ar fi cunoscut atunci ar fi fost greu de crezut ca trimisul forului continental ar mai fi anuntat pe cineva din staff-ul ardelenilor despre gafa facuta.

Citește și
Andone
Ando a turbat dupa ce a pierdut meciul: „Ne-am batut singuri, am pierdut pe prostia noastra”
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Arsenal Kiev a pierdut la masa verde meciul cu Mura din EL
Gruparea ucraineana Arsenal Kiev a pierdut mansa tur din turul trei preliminar al Ligii Europa cu slovenii de la Mura, pentru ca l-a folosit pe jucatorul camerunez Eric Matoukou, desi acesta se afla in stare de suspendare. Culmea ironiei, Matoukou chiar inscrisese golul de 3-0 al gruparii pentru care atacantul roman Ionut Mazilu deschisese scorul.

Matoukou trebuia sa ispaseasca la partida cu Mura al doilea meci de suspendare dupa o eliminare dictata pe vremea cand evolua pentru belgienii de la KRC Genk in 2010. El a stat la meciul retur cu FC Porto, dar pentru ca Genk nu l-a mai inscris pe lista UEFA si in sezonul urmator, trebuia sa ispaseasca al doilea meci in partida tur.

Nu e prima gafa
In 2009, CFR a mai fost in fata unei situatii inedite. Astfel, fostul responsabil pe relatii internationale a clubului ardelean, Oana Muresan, fiica presedintelui Iuliu Muresan, a cumparat bilete de avion si cazare la Monaco pentru tragerea la sorti a play-off-ului Ligii Europa, desi stabilirea adversarilor trebuia sa aiba loc la Nyon!

ADVERSAR
Nervozitate mare la elvetieni

La sfarsitul saptamanii trecute, Basel a pierdut cu 2-1 meciul din campionat cu St.Gallen, fapt care i-a enervat peste masura pe viitorii adversari ai CFR-ului. Unul dintre cei mai experimentati jucatori ai elvetienilor, Alexander Frei, a fost aproape sa rupa usa vestiarului de nervi. "Parca a innebunit! A trantit usa si a inceput sa tipe la noi. Ne-a spus ca trebuie sa ne trezim, altfel va fi rau", a povestit un jucator al celor de la Basel.

NOUTATE
Bus poate juca cu Basel

Clujenii au ramas cu doar 17 jucatori valizi pentru returul cu FC Basel, din cauza ultimelor accidentari, ale lui Vass si Ronny. Din acest motiv, sefii au luat o masura de urgenta. L-au readus pe Sergiu Bus (foto), imprumutat la Medias, direct de la antrenamentul echipei lui Pustai si l-au bagat in cantonamentul pentru jocul cu Basel. El poate aparea astazi pe foaia de joc pentru ca este nascut dupa 1 ianuarie 1991. In aceste conditii poate fi trecut pe lista B, care se face cu 24 de ore inainte de joc.

"Noi i-am intrebat pe cei de la FRF ce se intampla cu suspendarile si am fost informati ca daca nu ii trecem in lotul pentru dubla cu Slovan vor ispasi doua etape", Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj

16 mii de bilete au vandut oficialii clujeni pentru partida din aceasta seara, pe stadionul din Gruia urmand a fi prezenti si 900 de ultrasi ai elvetienilor

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
CFR, asalt la Steaua!
CFR, asalt la Steaua!

Daca se califica in grupele Ligii si obtine cu 2 puncte mai mult decat ar aduna Steaua in Europa League, CFR ar egala echipa din Ghencea. Clujenii sustin cu Basel unul dintre cele mai importante meciuri, ce valoreaza 20 de milioane de euro.

Ando a turbat dupa ce a pierdut meciul: „Ne-am batut singuri, am pierdut pe prostia noastra”
Ando a turbat dupa ce a pierdut meciul: „Ne-am batut singuri, am pierdut pe prostia noastra”

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat sambata seara, dupa infrangerea, cu scorul de 2-3, din meciul cu Rapid, din etapa a VI-a a Ligii I, ca a fost un joc "nebun" si ca clujenii s-au "batut singuri".

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.