Noua inselaciuni prin metoda "accidentul" au fost comise intr-o singura saptamana in judetul Mures

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13
Cluj, metoda accidentul

Inselaciunile prin metoda "accidentul" capata amploare, iar politistii ii avertizeaza pe oameni sa fie mult mai atenti la telefoanele pe care le primesc.

Intr-o singura saptamana, in judetul Mures, noua persoane au fost pacalite sa transfere bani intr-un cont online pentru a ajuta, chipurile, o persoana draga aflata la ananghie. Oamenii legii spun ca indivizii care castiga bani din naivitatea oamenilor, au devenit adevarati actori, si reusesc sa isi insele victimele.

Indivizii care isi suna victimele pretind ca o persoana apropiata lor ar fi comis un accident grav, iar ca sa o scape de inchisoare, trebuie sa plateasca o anumita suma de bani. Pana aici, procedeul e "clasic". In Mures, infractorii au mers insa mai departe si au pretins la telefon ca sunt chiar autorii asa-zisului accident. Cu hohote de plans bine jucate, reuseau sa-i pacaleasca pe bietii oameni, care ajungeau sa creada ca stau de vorba chiar cu rudele lor, aflate in impas si se grabeau sa faca rost de banii ceruti. Prejudiciul in urma acestor inselaciuni, depaseste 40.000 de lei, iar politistii spun ca au un cerc de suspecti.


"La ora 3.20 m-a sunat cineva ca copilul a lovit pe cineva, un copil. Mi-a zis ca fiul dvs a avut un accident si neaparat intr-o ora trebuie sa trimiteti 300 de milioane ca daca nu il inchidem pe fiul dvs", povesteste victima.

Aceasta femeie din Targu Mures nu si-a pus nicio clipa problema ca accidentul anuntat nu este real, mai ales ca infractorii care o sunasera au reusit sa o convinga, la un moment dat, ca vorbeste la telefon chiar cu fiul ei!

"O zis, stati sa va dau pe fiul dvs, si plangea da exact asa ca baiatul, stati ca va dau pe nevasta-sa. Asa plangea ca si ea, nu stiu ce voce au facut", mai spune victima.

Disperata, femeia a apelat la ajutorul rudelor, ca sa faca rost de banii ceruti: 30.000 de lei. Din fericire, in cazul ei, politistii au reusit sa recupereze suma inainte ca aceasta sa fie ridicata de hoti.

Atunci cand ridica banii, indivizii au grija sa-si acopere bine urmele: contra unei sume, roaga o alta persoana sa faca operatiunea, iar aceasta devine, fara sa stie, complice la inselaciune. Politistii le atrag atentia celor care primesc astfel de telefoane sa sune imediat la 112, unde vor fi informati daca o ruda sau un cunoscut de-al lor a avut intr-adevar un accident.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO