Medicii din Satu Mare opereaza in conditii europene

13-02-2012 09:18

După o investiție de patru milioane de lei și un an și jumătate de muncă, sătmărenii beneficiază de două săli de operație la standarde europene.

Mii de pacienți din județul Satu Mare vor beneficia de intervenții chirurgicale complicate în cadrul Spitalului Județean. Inaugurarea a două săli de operație la standarde ultramoderne, cu aparatură ultraperformantă, îi scutește pe pacienți să se deplaseze în București sau Budapesta pentru anumite intervenții.

Investiția de un million de euro în blocul operator înseamnă reabilitarea capitală a două săli de operație cu spațiile aferente, dar și dotarea cu aparatură modernă, astfel încât recuperarea postoperatorie a bolnavului să fie cât mai rapidă. „Astfel de aparatura exista doar în anumite spitale universitare, la Oradea puţine, Timişoara şi Bucureşti. Practic, prin dotarea cu aceste aparate, serviciul operator s-a dezvoltat foarte mult”, a explicat Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare.

„Aşa ar trebui să fie fiecare sală de operaţie sau bloc operator, aşa se operează în UE. Ce vedeţi aici sunt două săli şi mai avem câteva care vrem să arate tot aşa”, spune și Alexandru Barabasi, șeful secției de chirurgie.

Proiectul noului bloc operator din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare a început în septembrie 2010 şi a însemnat fonduri europene în valoare de aproape patru milioane de lei, din care mai mult de jumătate au fost investiţi în aparatura medicală.


VIDEO PROTVPLUS.RO