Maiestrie la inceput de drum. Elevii Liceului de Coregrafie din Cluj si-au demonstrat maiestria

Ultima actualizare: 27-11-2014 11:45

Seara de magie pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Cluj, unde elevii Liceului de Coregrafie au sustinut spectacolul anual de sarbatori. Tinerii si-au demonstrat maiestria si talentul care ii face apreciati si doriti pe scenele din lumea intreaga.

118 elevi au urcat pe scena Casei de Culrura a Studentilor, unde au sustinut momente coregrafice din balete clasice, precum Spargatorul de Nuci, Giselle sau Lacul Lebedelor. La fel de talentati s-au dovedit si atunci cand au dansat folclor, atat romanesc, cat si de peste hotare.

„Sunt elevi ai unei institutii emblematice pentru invatamantul clujean, o institutie care de 63 de ani a generat mari artisti pe scenele romanesti, cum ar fi Opera Nationala din Cluj, dar multi dintre ei ne reprezeinta nu numai pe noi, ci si Romania, in strainatate. Din pacate, mai multi in strainatate, decat in Romania”, spune Marius Loga, directorul Liceului de Coregrafie si Arte Dramatice Cluj.

„Scoala m-a pregatit pentru ceea ce sunt acum si vreau sa le multumesc in primul rand profesorilor. In viitor vreau sa ajung o mare balerina si sa impartasesc emotia cu toti cei care ma privesc”, a mentionat Poka Ingrid, eleva a Liceului de Coregrafie si Arte Dramatice Cluj.

De-a lungul timpului, Liceul de Coregrafie din Cluj a creat talente mari, care au ajuns sa danseze in trupe renumite, ca Opera de Stata din Viena, Opera de Stat din Novisad, sau Opera din Denver, Colorado.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO