Mai multi indivizi au atacat un convoi al primariei din Santana de Mures

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:02

Alegerile locale s-au incheiat, dar nu si patimile pe care le starnesc preferintele politice. Intr-o localitate din Mures, mai multi indivizi au tulburat sarbatoarea primarului castigator, tabarand cu pumnii pe un barbat, din anturajul lui.

Edilul organizase o caravana prin mai multe sate, sa le multumeasca alegatorilor ca au mers la vot, insa totul a degenerat intr-un scandal, susprins de camerele de supraveghere ale primariei.

Incidentul s-a petrecut aseara in comuna Santana de Mures, in toiul sarbatorii organizate de primarul care castigase alegerile, din partea UDMR. Imaginile suprinse de camerele de supraveghere arata limpede cum un grup de persoane „ataca” pur si simplu convoiul. „Sunt convins ca au premeditat, au atacat coloana, au lovit in masini, au scuipat. Au scos un sofer, l-au lovit din spate, dupa ce a cazut l-au lovit cu pumnii si picoarele. S-au comportat ca niste haiduci in evul mediu, cand au iesit dintr-un codru si au atacat convoaie de carute”, spune Raduly Gyorgy, primar in Santana de Mures.

Primarul presupune ca atacatorii sunt simpatizanti ai contracandidatului sau la alegerile de duminica. Atat victima, cat si primarul au depus plangeri la politie. Suspectii nu au vrut sa comenteze scandalul in care sunt implicati, nici motivele pentru care au atacat convoiul primarului. Ei sunt audiati la aceasta ora si cel mai probabil isi vor petrece noaptea in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Mures.

Si primarul din Santana de Mures a fost amendat, cu 200 de lei, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar va contesta sanctiunea. El spune ca manifestatia a fost organizata intre 19.00 si 21.00, cand nu sunt ore de liniste. Atacatorii insa au mai distrus si trei camere de supraveghere, dar si gardurile parcului amenajat in centrul localitatii. Pagubele se ridica la 3.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO