Magie si ritmuri cadentate la Opera Nationala Romana din Cluj. ”Spargatorul de nuci”, deschide scena in noul an

Ultima actualizare: 09-01-2016 07:12
Magie si ritmuri cadentate la Opera Nationala Romana din Cluj. ”Spargatorul de nuci”, deschide scena in noul an

Noul An incepe cu entuziasm si veselie la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca. Vineri, 8 ianuarie 2016, ora 18.30, va avea loc unul dintre cele mai incantatoare spectacole dedicate iernii si copilariei: ”Spargatorul de nuci”, de P. I. Ceaikovski.

Un titlu de mare notorietate si unul dintre cele mai indragite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii in preajma Sarbatorilor de iarna, ”Spargatorul de nuci” se bucura de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului in balet pe gheata, film artistic, desen animat ori carte ilustrata. Magicul balet in doua acte se desfasoara elegant pe partitura compozitorului rus Ceaikovski., avand la baza basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Povestea de iarna ne aduce in atmosfera festiva din salonul familiei Silberhaus, unde toti cei dragi se bucura de serbarea pomului de Craciun. Micuta Maria si fratele ei Fritz navalesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai pretios este, de departe, falnicul Spargator de nuci, privit cu mare admiratie. De aici si pana la patrunderea pe taramul magic al zanelor, uriasilor si papusilor care interpreteaza vesel Valsul fulgilor de nea, este doar un pas.

Biletele spectacolului sunt puse in vanzare la Agentia Teatrala si online, pe www.biletmaster.ro.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO