Lista CFR-ului pentru un nou titlu. Sefii din Gruia au pus ochii pe trei pusti de perspectiva. Rosu, principala tinta

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
Lista CFR-ului pentru un nou titlu. Sefii din Gruia au pus ochii pe trei pusti de perspectiva. Rosu, principala tinta

 Formatia lui Arpad Paszkany se reinventeaza. Cu probleme financiare, CFR se va axa sezonul viitor pe jucatori tineri. Unii vor reveni dupa imprumuturi, iar altii vor fi cumparati.

 Fotbalistii care vor ramane vor trebui sa accepte un salariu de maxim 10.000 de euro lunar. Mijlocasii Claudiu Bumba, Nelut Rosu si atacantul Sergiu Bus sunt primii pe lista sefilor din Gruia

Sanse mici pentru Bumba

Tot un fotbalist dorit de „caini” este aproape sa revina la Cluj. Sergiu Bus (21 de ani) a fost cedat la Corona, dar acum este dorit din nou la CFR. Atacantul este format in Gruia si este vazut ca o varianta pe termen lung pentru linia de atac, mai ales ca este acomodat cu stadionul CFR-ului. Jucatorul a spus in mai multe randuri ca ar agrea sa revina pe Somes.

Un alt jucator dorit de clujeni este mijlocasul Claudiu Bumba (20 de ani), de la ASA Targu Mures. Totusi, sansele sa se faca mutarea sunt mici, deoarece muresenii au cerut in prima faza 500.000 de euro pe jucator, care a jucat un an si la echipa de tineret a lui AS Roma.

Miza pe jucatori tineri si ieftini

De la Targu Mures vor reveni mai mult ca sigur Hora, Sepsi si Voiculet si acestia vor fi de asemenea pioni de baza in noul angrenat al Clujului. Jucatori tineri precum Negrut, Muniru sau Szilard vor fi pastrati in continuare in Gruia.

In functia de cati bani va aloca Paszkany pentru echipa, in sezonul viitor se va stabili strategia finala si situatia bancii tehnice. Paszkany incearca de un an sa vanda din actiunile echipei pentru a forma un buget solid alaturi de un alt investitor, dar fara sorti de izbanda. In Gruia se vorbeste ca va urma un nou buget de criza, cifrat undeva la 5 milioane de euro.

10 jucatori pleaca sigur, Felgueiras de vanzare, Cadu e out
Piccolo, Rada, Maftei, Pedro, Batin, Amadio, Manca sunt la final de contract si au sanse infime sa mai ramana. Primii patru au salarii destul de consistente si Paszkany ar dori sa reduca plafonul salarial. Chanturia, Gabionetta si Djokovic sunt imprumutati pana la vara si Paszkany trebuie sa scoata peste 2 milioane de euro din buzunare pentru ai pastra pe toti trei, fapt greu de crezut de asemenea.

Felgueiras e scos la vanzare si Muresan a fost mandatat sa il cedeze cu minim 3 milioane de euro. CSKA Moscova se pare ca e prima echipa care a inceput sa liciteze pentru jucator. Si Cadu este pe picior de plecare. Forma slaba, desele accidentari si suspendari, dar si salariul mare sunt motivele pentru care se doreste un divort din partea sefilor.

8 milioane de euro a fost bugetul CFR-ului in acest sezon

550 de mii de euro e cota lui Rosu, potrivit www.transfermarkt.de
500 de mii de euro e cota lui Bumba, potrivit www.transfermarkt.de
700 de mii de euro e cota lui Bus, potrivit site-ului de specialitate din Germania

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO