Lectia de dresaj. Cum sa-ti investi catelul sa se joace cu alte animale

Ultima actualizare: 20-08-2012 00:05

Cainii trebuie scosi in societate – asa suna sfatul specialistilor in dresaj. Dupa ce am invatat comenzile principala pe care trebuie sa le respecte catelul, a venit momentul sa il lasam la joaca.

Ca sa stim cum sa procedam in momentul in care ne scoatem patrupedul in societate, dresorul Vasile Cordos ne ofera cateva sfaturi. Astfel, vom vedea cum Doris, Thor si Otto, trei caini de paza, il accepta in haita lor, pe Barny, un catel fara agresivitate nativa. „Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand avem un grup de catei este calmul”, ne explica dresorul. Inainte de a ne lasa catelul la joaca, trebuie sa verificam locul si, impreuna cu catelul, sa studiem comportamentul cateilor din haita.

Un lucru important pe care stapanii trebuie sa il respecte atunci cand vor sa isi integreze patrupedul intr-un grup de catei este distanta. De acolo, noul venit poate sa observe haita si sa se obisnuiasca cu ei. Inainte de a-l lasa la joaca, trebuie sa ne asiguram ca niciun exemplar din haita nu este agresiv.

Totodata, ar terbui ca din cand in cand sa intervenim in joaca cateilor si sa stam alaturi de patrupedul nostru. Astfel putem sa corectam eventualele probleme si sa nu fim nevoiti sa urmarim fiecare miscare a catelului. O alta situatie pe care o putem corecta in moemntul in care intervenim in sesiunea de joaca este hiperactivitatea lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO