Jazz in the Park 2016 ia startul. Sapte zile cu muzica buna si activitati diverse

Jazz in the Park 2016 ia startul. Sapte zile cu muzica buna si activitati diverse: muzica jazz si clasica, concurs si implicare in comunitate

Festivalul Jazz in the Park incepe astazi, 27 iunie, la Cluj-Napoca. Evenimentul va fi deschis de concertul sustinut de Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet si va avea loc in curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, de la ora 20:00.

Marti, miercuri si joi, muzica jazz se muta pe malul Somesului, in zona plajei Grigorescu unde va avea loc concursul international Jazz in the Park, la care participa 18 trupe din tara si strainatate. Aici concertele vor incepe de la ora 16:00 si vor dura pana la ora 22:00.

Vineri, sambata si duminica festivalul va avea loc in Parcul Central, unde vor fi amplasate 3 scene pe care se va canta muzica live, atat jazz, cat si alte stiluri muzicale. Pentru prima data, in cadrul festivalului va fi amenajata o scena dedicata muzicii clasice pe care vor canta muzicieni cunoscuti la nivel national si international, toti absolventi ai Liceului de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca.

Ce poti face pe Malul Somesului

Timp de trei zile, de marti si pana joi, jazzul e prezent dupa-amiaza si seara pe malul Somesului, in zona plajei Grigorescu. Publicul va putea sa descopere trupe talentate de jazz din Romania, Marea Britanie, Israel si Italia, dar si sa se bucure de spatii de relaxare, zone de jocuri si de sport. Malul Somesului este folosit in cadrul festivalului Jazz in the Park pentru al doilea an consecutiv ca loc de desfasurare a concertelor. Seara, de la ora 22:00, artistii si participantii sunt asteptati la jam sessions in Colin’s Gastro Pub.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In weekend gasesti muzica, relaxarea si activitatile in Parcul Central

Concertele live, activitatile si zonele dedicate celor mari si celor mici vor avea loc vineri, sambata si duminica in Parcul Central. Este pentru prima data cand festivalul va folosi intregul parc. Vor fi amplasate 3 scene: una principala, la intrarea in parc dinspre Cluj Arena (pe locul unde era si pana acum scena din cadrul festivalului), una secundara, la intrarea in parc dinspre Opera Maghiara si o scena de muzica clasica, Classic Stage. Vineri concertele vor incepe de la ora 18:00, iar sambata si duminica de la ora 12:00.

Astfel, vineri vor concerta in parc Hot Club de Cluj, castigatorii concursului Jazz in the Park de anul trecut, Jazzybirds, pianistul lui Adele care vine cu un proiect personal, Neil Cowley Trio si unul dintre headlineri, Kovacs. Dupa ora 23:30 seara continua la jam sessions in Colin’s Gastro Pub.

„Ne-am dorit sa folosim tot mai mult din parc, asa ca acum vom folosi tot Parcul Central in cadrul festivalului. Vineri vom deschide practic portile imaginare ale parcului. Am extins suprafata evenimentului, pentru ca vom pune o scena secundara, inspre Opera Maghiara. Line-up-ul de acest an este preferatul meu, iar Hindi Zahra a fost una din cele mai cerute persoane de catre public. Ne bucuram ca am reusit sa tinem cont de propunerile oamenilor Vom avea si o scena dedicata muzicii clasice, acum indraznim sa facem un setup atipic, tocmai din dorinta de a o promova. Intre cele doua scene din parc se vor regasi foarte multe activitati”, declara directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Concert de pian la miezul noptii, relaxare si muzica pe timp de zi

Sambata si duminica activitatile si recitalurile incep la ora 12 cu un program de muzica clasica sustinut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion si Ioana Cadar Freisinger. Sambata vor mai concerta Jazú, Aida si Noi, Naked, Ours Samplus si AaRON.
Sambata, la miezul noptii, Parcul Central va gazdui pentru prima data un recital de pian sustinut de pianistul Bogdan Vaida.

Ziua de duminica incepe tot cu muzica clasica, de la ora 12 si continua cu Mihai Dobre, de la Suie Paparude, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Andrada Codorean&Swing Mob si Hindi Zahra.

Activitati pe toate gusturile la Jazz in the Park

Pe langa muzica buna, in Parcul Central vor fi amplasate zone dedicate copiilor, jocurilor, artelor si designului, relaxarii, sportului si filmului. Cei care doresc sa se relaxeze isi vor putea intinde hamacul sau patura in zona chill, persoanele interesate de sport vor putea testa peretii de catarat si pot invata sa joace minigolf, in timp ce biciclistii vor avea spatiul lor de unde vor putea inchiria si repara biciclete. Pentru cei mai mici participanti vor fi organizate ateliere de pictura si ceramica, jocuri si concerte. Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca vine la Jazz in the Park cu expozitii de pictura si sculptura, workshopuri si cu o prezentare de moda, revista Glamour va descoperi pe tot parcursul festivalului cele mai cool look-uri de festival, iar Targutu’ Vintage vine cu lucrusoare facute de maini iscusite. Dupa lasarea serii, scena secundara se transforma in cinematograf unde se vor proiecta scurtmetraje.

Pentru ca muzica buna cere mancare buna, la Jazz in the Park publicul se va putea delecta cu paste, salate, pizza, burgeri, burrito, bruschete, sandvichuri, dar nu lipsesc nici bunatatile dulci: inghetata, ciocolata, prajituri, clatite, gomboti, papanasi, cheesecake, totul asezonat cu delicioase limonade, sucuri ori cafea.

Campanie eco la Jazz in the Park

Organizatorii Jazz in the Park ii invita pe participanti sa fie responsabili cu mediul, sa nu lase deseuri in urma lor si sa actioneze in mod ecologic. In acest sens vor fi puse la dispozitia participantilor saci menajeri, pe care ii vor putea ridica de la InfoPoint. 10.000 de pahare reutilizabile vor fi puse in vanzare, iar materialele promotionale din anii trecuti au fost transformate in sacose.

Sustine Fondul Jazz in the Park

Intrarea este libera la toate concertele si activitatile de pe malul Somesului si din Parcul Central. Participantii la Jazz in the Park au posibilitatea de a cumpara un bilet neobligatoriu la festival. Din banii care se vor strange in Fondul Jazz in the Park vor fi finantate anul acesta 3 proiecte de arta experimentala: Moara, Mascarici si Our Environment Remixed. In plus, cei care cumpara biletul neobligatoriu de la festival sau din reteaua BiletMaster.ro vor primi o bratara de sustinere Jazz in the Park. Organizatorii isi propun sa stranga cel putin 15.000 euro si vor sa arate astfel ca prin implicarea fiecaruia putem produce schimbari vizibile si pozitive in jurul nostru.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.