INCREDIBIL. Suparata pe clopotele care bat prea tare, o femeie l-a dat in judecata pe preot

Ultima actualizare: 17-09-2012 09:00

O femeie din judetul Alba l-a dat in judecata pe preotul greco-catolic care pastoreste lacasul de cult din apropiere. In plus, pe reclamanta o indispune si prezenta cimitirului. Pentru neplacerile reclamate, femeia cere despagubiri de 200.000 de lei.

Reclamanta spune ca i-a cerut preotului sa nu mai traga clopotele atat de tare, dar degeaba. „Ma deranjeaza clopotele, se trag cate jumatate de ora si se aude tare si nu ma pot odihni. Sa-si puna geamuri la turla”, spune Ana Rusu, reclamanta. Mai mult, femeia este nemultumita ca cimitirul este prea aproape de casa ei si ar vrea nici mai mult nici mai putin decat deshumarea mortilor. Desi in sat mai exista doua lacasuri de cult ortodoxe, doamna si sotul ei nu aud decat glasul clopotelor bisericii greco-catolice.

De cealalta parte, preotul acuzat spune ca nu exista decat un mod de a trage clopotele. „E rea vointa din partea lor pentru ca clopotele se trag doar de 2 ori pe saptamana. Clopotele ii cheama pe oameni la bisrerica, au un sunet special”, explica Nicola Stanea, preot greco-catolic.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au venit si au facut masuratori. In timp ce clopotele bateau, in casa familiei Rusu se inregistrau 51 de decibeli, iar normalul este de 35. Se face insa o medie cu zilele in care e liniste deplina si rezultatul nu arata ca ar fi vorba de o poluare fonica. Si totusi, exista pe rol un proces, pentru sunetul scos de clopote, dar si pentru cimitir.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO