Incep inscrierile pentru competitia clujenilor la TIFF 2017

Ultimul update: Luni 20 Martie 2017 06:47
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2017 16:01
Categorie: Ardeal
A 16-a editie TIFF va avea loc intre 2 si 11 iunie 2017

Cineastii si artistii clujeni au sansa de a-si proiecta filmele pe marele ecran, la Festivalul International de Film Transilvania (2-11 iunie 2017), la cea de-a 8-a editie a Competitiei Locale.

TIFF isi propune sa descopere si sa sustina talentele din zona, competitia fiind dedicata cineastilor si artistilor vizuali profesionisti sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, lucreaza, studiaza in orice localitate din judet.

Incepand de anul acesta, intregul proces de inscriere are loc exclusiv online. Pana pe data de 20 aprilie 2017, cei interesati trebuie sa completeze formularul de inscriere disponibil pe http://tiff.ro/competitie-locala/regulament si sa insereze link-ul filmului, aflat pe Vimeo sau pe alte platforme video, cu un nume de utilizator si o parola, pentru a fi vizionate de juriu. Sunt eligibile filme cu o durata de maximum 30 de minute, pe orice tema, realizate intre 6 iunie 2016 si 20 aprilie 2017.

Doar cineastilor selectati ulterior in competitie le vor fi solicitate fisiere in format digital (Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac), pentru ca filmele sa poata fi proiectate in cadrul TIFF. Nu vor fi acceptate in competitie filmele cineastilor care au castigat la mai mult de doua editii anterioare.

Filmele selectate in Competitia Locala TIFF 2017 vor fi anuntate pana cel tarziu pe 15 mai. Acestea vor fi prezentate in cadrul unui eveniment special la TIFF, prilej cu care va fi anuntat si titlul distins cu Premiul Competitiei Locale TIFF, decis de un juriu format din trei profesionisti din cinematografie. Federatia Fabrica de Pensule va acorda o Mentiune Speciala filmului cu o viziune artistica angajata, care pune sub semnul intrebarii subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locala sau societatea contemporana in contextul social actual.

In 2016, Premiul Competitiei Locale i-a revenit filmului Investitia perfecta, regia Ibolya Simó, iar o Mentiune Speciala i-a fost oferita de Fabrica de Pensule filmului The Light that Memory Lends to Things, regia Ana Vijdea.

Competitia Locala TIFF 2017, dedicata artistilor din judetul Cluj, este organizata de Festivalul International de Film Transilvania, in parteneriat cu Federatia Fabrica de Pensule.


 

A 16-a editie TIFF va avea loc intre 2 si 11 iunie 2017 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare