In razboi cu parintii. O adolescenta de 14 ani s-a refugiat la bunici

Ultima actualizare: 13-04-2013 06:50

De sase luni, o familie din Mures s-a rupt in doua, iar scandalurile se tin lant intre rude, dupa ce o adolescenta de 14 ani s-a refugiat la bunici si refuza cu indarjire sa se intoarca acasa, langa fratii ei.

Parintii disperati au apelat la ajutorul autoritatilor ca sa o aduca pe fata inapoi, insa deocamdata nu au avut succes. Ba mai mult, tatal fetei spune ca politistii din satul unde locuiesc bunicii l-ar fi bruscat cand s-a dus sa-si recupereze fiica.

In decembrie anul trecut, parintii copiilor s-au certat, iar mama s-a mutat pentru cateva zile la parintii sai, impreuna cu cei trei copii mici. Apoi, cei doi soti s-au impacat, dar fata cea mare, de 14 ani, nu a mai vrut sa vina acasa. Spune ca era terorizata de lipsurile de acolo si de certurile dintre parinti, iar bunicii sunt de partea ei.

Bunicii spun ca fata le-a povestit cu lacrimi in ochi ca ii este greu sa mai stea cu ai ei. Parintii nu lucreaza si mancarea abia le ajunge copiilor; iar saracia genereaza certuri dese, pe care nu le mai suporta.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Mures sustin ca in acest caz prioritate au parintii, iar fata ar trebui sa creasca alaturi de ei.

Parintii sunt decisi sa se lupte pentru fiica lor, insa deocamdata, asistentii sociali trebuie sa stabileasca, in urma unei anchete, daca la parinti exista conditii bune pentru cresterea copiilor sau daca adolescenta si fratii sai nu ar trai mai decent la bunici.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO