"HAI LA JOC!" - Muzica si dansul traditional al romanilor, maghiarilor si rromilor din Transilvania

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56
“HAI LA JOC!” - Muzica si dansul traditional al romanilor, maghiarilor si rromilor din Transilvania

Platforma Culturala TiMAF prezinta ,,Hai la Joc! Muzica si dansul traditional al romanilor, maghiarilor si romilor din Transilvania.”, eveniment intercultural ce va avea loc sambata, 27 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor.

 

Tineri artisti romani, maghiar si rromi, care se straduiesc sa pastreze vii traditiile culturale ale zonelor din care porvin, vor fi cei care, in cadrul evenimentului, vor sustine momente artistice. Ansamblurile care vor incanta publicul cu repertoriul lor vor fi: Ansamblul folcloric studentesc “Martisorul”, Orchestra Mini-Martisorul, Ansamblul Ördögtérgye si Ansamblul Kelipo Romano Cojocna.

Una dintre activitatile proiectului „Platforma Culturala TiMAF” se refera la sustinerea diversitatii si identitatii culturale ale minoritatilor locale, inclusiv comunitatea rroma. Dialogul intercultural reprezinta unul dintre aspectele importante pentru convietuirea intr-un spatiu multietnic si imbogatirea propriei identitati culturale.

 

Evenimentul ,,Hai la Joc! Muzica si dansul traditional al romanilor, maghiarilor si romilor din Transilvania.” urmareste sa apropie mai mult aceste trei etnii in ceea ce priveste activitatiile culturale.

Prin evenimentul „Hai la Joc! Muzica si dansul traditional al romanilor, maghiarilor si romilor din Transilvania.”, Platforma Culturala TiMAF isi doreste sa aduca cele 3 comunitati pe o singura scena si un public reprezentativ din aceleasi trei comunitati.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO