Frauda de peste 2 milioane de euro in judetul Alba

Ultima actualizare: 06-10-2013 06:40

Politistii au descoperit ca patronii a doua firme de transport, din Campeni si Baia de Aries, au reusit, impreuna cu complicitatea soferilor pe care ii angajasera, sa obtina venituri importante din biletele speciale de calatorie subventionate de stat.

13 suspecti sunt la aceasta ora in fata procurorilor. In total, in acest dosar sunt cercetati 18 suspecti, insa doar 13 au fost retinuti. Ei sunt banuiti ca din 2009 si pana acum, au profitat de nevoia de bani a calatorilor din categorii speciale - pensionari, persoane cu handicap si veterani de razboi - si le-au cumparat pe sume infime biletele de calatorie subventionate de stat, pe care le-au decontat apoi, in mod fraudulos, pe rutele cele mai lungi. Fireste, calatoriile erau fictive.

Prejudiciul se ridica la 2, 2 milioane de euro. Cei 13 suspecti retinuti au fost dusi in urma cu putin timp in fata procurorilor, pentru audieri. Ei sunt cerectati pentru inselaciune, complicitate la inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, uz de fals si risca inchisoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO