Expozitie inedita la Cluj. 800 de ceasuri distincte, perfect functionale, produse in 14 tari, isi asteapta vizitatorii

08-05-2014 20:15


expozitie ceasuri

 800 de ceasuri intr-o expozitie speciala la Photo Romania Festival. Expozitia, gazduita la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, reuneste o parte a colectiei de ceasuri detinute de familia clujeana Gaspar.

 O expozitie cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect functionale, produse in 14 tari de pe trei continente este una dintre surprizele pregatite de organizatorii Photo Romania Festival. Expozitia, gazduita la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, reuneste o parte a colectiei de ceasuri detinute de familia clujeana Gaspar si va fi vernisatain 16 mai, de la ora 18.00, in prezenta unor invitati speciali, specialisti in fizica, psihologie si teologie, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor.

O perspectiva fotografica asupra trecerii timpului va fi oferita de ”Liquid Art” („Arta lichida”), expozitia germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteza pentru a „ingheta” milisecunde si a prezenta ipostaze unice ale apei. „Apa este un element de baza al vietii; cu totii avem nevoie de ea si o vedem zi de zi. Observam insasi formele frumoase pe care le poate lua?” – de aici si-a inceput Markus Reugels proiectul fotografic.

Ambele expozitii vor putea fi vizitate la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei in perioada 16 mai – 2 iunie. Pe perioada festivalului, intre 16 si 25 mai, expozitia este deschisaintre orele 10 si 21, iar intre 26 mai si 2 iunie - luni, marti, joi si vinere intre 10 si 16, iar miercuri de la 12 la 18. Accesul la expozitii se realizeaza contracost, pretul unui bilet fiind de 1,5 lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO