Evenimente inedite la Festivalul Photo Romania 2014 gazduit de Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 23-04-2014 07:05
Festivalul Photo Romania 2014

Editia a IV-a a Photo Romania Festival pregateste trei zile dedicate modei, cu ateliere, prezentari de colectii si expozitii dedicate. Organizatorii lanseaza Bursa Photo Romania, dedicata tinerilor pasionati de fotografie.

Moda, timp, familie, fotojurnalism, memorie, tehnologie. Toate aceste teme de interes major in fotografie vor avea cate o serie de evenimente dedicate in cadrul celei de-a IV-a editii a Photo Romania, care se va desfasura in perioada 16-25 mai la Cluj-Napoca. Fiecare tema centrala va fi pusa in evidenta prin vernisaje, expozitii, proiectii de film, lansari de produse, targuri si concerte, astfel incat publicul sa poata jongla cu o diversitate de evenimente si activitati.

Pentru editia 2014 a festivalului, organizatorii au pregatit trei zile speciale pentru cea mai populara sectiune de anul trecut, cea dedicata modei. „Fashion Days – a Touch of Feeric” aduce trei ateliere de fotografie de moda, doua prezentari de moda, o expozitie de fotografii, evenimentul „Fashion Zoom” si un targ vintage de moda.

In 17 mai, fotograful Horatiu Curutiu va sustine workshop-ul „Catwalk Photography”, care va include o prezentare de moda completa cu acces pentru participantii la atelier – culise si pregatiri, spectacol, post-eveniment. Seara se va incheia cu o petrecere in aer liber, la care sunt asteptate 350 de persoane din industria modei din Romania: designeri, fotografi, modele.

Moda este in centrul atentiei si in 18 mai, cand Roxana Enache, fotograf cu pictoriale in reviste fashion cunoscute, va sustine atelierul „Fashion Concept”. Sedinta foto – eveniment de o zi a fost gandita pentru a ilustra modul in care se dezvolta un concept impreuna cu o echipa de profesionisti din domeniu. De altfel, Roxana va prezenta si o expozitie foto avand ca inspiratie domeniul fashion. Ziua a doua se va incheia cu o prezentare de moda surpriza.

Ultima zi a „Fashion Days” il aduce la Photo Romania pe Juha Mustonen, fotograf finlandez care a lucrat cu firme si reviste de renume. Sub genericul „Putin inseamna mai mult”, workshop-ul sustinut de Juha le va arata participantilor cum sa se focalizeze asupra povestii unui pictorial de moda.

Photo Romania 2014 dedica o zi speciala pentru tehnologie. Ziua Tehnologiei, se va desfasura pe 22 mai si urmareste sa promoveze importanta tehnologiei in fotografie si va include zone de testare, expozitii speciale, lansari de produse si ateliere.

„Suntem onorati sa gazduim in 22 mai Ziua Tehnologiei la Liberty Technology Park Cluj. Este foarte important sa sarbatorim oamenii devotati si inovatiile pe care le-au adus domeniului, iar fotografia si arta video sunt, fara dubii, cele mai potrivite medii pentru a relata cat mai exact fragmente vizuale ale prezentului”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

La Liberty Technology Park va fi vernisata in 22 mai si expozitia „Making of Picture”, care cuprinde zece lucrari din diverse domenii si, pentru fiecare lucrare, un film ce arata pasii de realizare a acesteia, de la pregatirea cadrului si pana la editarea finala.

Pentru a incuraja tinerii pasionati de fotografie sa se specializeze, organizatorii festivalului lanseaza Bursa Photo Romania, care ofera acces gratuit la 10 workshopuri in cadrul editiei din acest an. Competitia vizeaza persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani si pasionate de fotografie, care trebuie sa trimita o scrisoare de intentie pe adresa hello@photoromaniafestival.ro pana in 1 mai. Scrisorile vor fi analizate de catre juriul Photo Romania, iar in 9 mai va fi anuntat castigatorul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO