Elevii clujeni se intrec in weekend la prima competitie de inot

26-11-2014 16:06


Elevii clujeni se intrec in weekend la prima competitie de inot

Peste 100 de elevi s-au inscris deja la prima editie a concursului de inot care va avea loc in data de 29 noiembrie incepand cu ora 09.00 in Complexul de Natatie Universitas din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu.

Concursul reprezinta o premiera pentru orasul nostru, fiind destinat tuturor elevilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 19 ani din Municipiul Cluj-Napoca, nelegitimati la un club de inot sau de polo. Inscrierile elevilor in concurs se realizeaza de catre profesorii de sport din scolile participante.

Concurentii vor fi impartiti pe categorii de varsta, iar fiecare inotator individual va avea la dispozitie culoarul de inot pana la parcurgerea unei singure lungimi de bazin de 50 m. Va fi contablizata ca o lungime de bazin distanta parcursa de un inotator de la un capat la celalalt capat al culoarului de inot, pe un singur sens. Lungimea de inot va fi cronometrata de catre un arbitru care va fi pozitionat in zona de finish a fiecarui culoar.

Inotatorii vor putea alege stilul de start (din apa sau de pe bloc-start). De asemenea, participantii pot sa aleaga si stilul de inot.
Aceasta actiune a fost initiata de catre Departamentul de Educatie Fizica si Sport al Transylvania College cu scopul de a incuraja copiii si tinerii sa aleaga un stil de viata activ si sanatos. Scoala are deja traditie in lansarea de astfel de initiative care incurajeaza elevii de toate varstele sa faca alegeri sanatoase.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO