Din august se va zbura de pe noua pista a Aeroportului International Cluj

Dată publicare: 07-02-2012 19:17
Dată actualizare: 23-09-2012 04:40


Lucrarile la pista sunt in grafic.

Lucrările de modernizare a pistei de 2.100 de metri vor fi încheiate până la finele lunii august. În ciuda condițiilor meteo, lucrările la pistă sunt în grafic.

Consiliul Județean Cluj a primit, zilele trecute, clădirea ce împiedica realizarea pistei. Imobilul datează din 1960 și este dezafectat în prezent, astfel că se poate demola. De asemenea, nu vor scăpa nici pomii fructiferi din zonă - aceștia vor fi scoşi pentru ca pistă să poată fi mărită, iar proprietarii plantaţiei vor fi despăgubiţi. Până acum, investiţia în construirea noii piste de decolare-aterizare, începute anul trecut, a ajuns la 1,6 milioane lei.

Construcţia pistei se va face în două etape, iar până în luna august se dorește încheierea primei etape, adică primii 2.100 metri. Acest segment este, practic, lungimea actuală a pistei. „Va fi o pistă fără denivelări şi care va permite folosinţa de îndată, fără să aştepţi practic finalizarea a 3.500 metri”, a explicat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Cu alte cuvinte, diferența principală este că pista va fi mai lată.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO