Despartiti de saracie. Povestea unei familii sarace din Satu Mare care are nevoie de ajutor

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47
Despartiti de saracie. Povestea unei familii sarace din Satu Mare care are nevoie de ajutor

Doi parinti din judetul Satu Mare trec prin cele mai cumplite momente din viata: in urma cu doua luni, mezinul, in varsta de doi ani, a murit, dupa ce hornul subrezit al casei s-a naruit peste el, in timp ce se juca in curte.

Lucrurile nu s-au oprit aici: autoritatile au decis sa le ia ceilalti sase copii, pe motiv ca nu mai sunt in siguranta acasa, iar parintii se tem ca acest lucru s-ar putea intampla in orice clipa.

Familia Chereji locuieste intr-o casuta darapanata din comuna Socond, mostenita de la o ruda. Cele noua suflete, parintii si sase copii, de la 5 pana la 16 ani, se inghesuie intr-o camaruta umeda si intunecoasa. Femeia asteapta acum inca un prunc, dar se teme ca acesta nu-si va cunoaste fratii, daca autoritatile ii vor lua de acasa.

Disperati sa nu ramana fara copii, mama si tatal lor i-au trimis a rude care au conditii mai bune, insa cinci dintre ei s-au intors acasa. Doar bietii mai mici, de 5 si 7 ani, au ramas in grija bunicilor, insa si acestia plang de ti se rupe inima de dorul fratilor si al parintilor.

Moartea lui Darius le-a adus multa durere in suflete acestor oameni saraci, dar foarte uniti. In urma anchetei pe care reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului au facut-o acasa la familia Chereji dupa aceasta drama, asistentii sociali le-au spus parintilor ca in curand ii vor lua pe copii de acolo, deoarece nu au conditii decente sa-i creasca. De atunci, familia traieste un cosmar de neimaginat, mai ales ca doi dintre copii nu mai sunt acasa.

Capul familiei este zugrav, insa rareori prinde o comanda si banii abia le ajung sa traiasca de la o zi la alta, darmite sa-si renoveze locuinta. El stie insa ca daca nu va face acest lucru cat mai repede, isi va pierde copiii. Asa ca s-a apucat singur de treaba, insa lucrurile merg greu.

Asa sarmani cum sunt, copiii nu lipsesc de la scoala si invata bine. Ei stiu ca numai cartea ii va putea ajuta sa scape de saracie. Acum, fratii se roaga ca Mos Craciun sa-i ajute sa fie din nou o familie unita si sa le aduca si lor jucarii, asa cum au alti copii.

Cei care vor sa le dea o mana de ajutor ii pot gasi in satul Socond, judetul Satu Mare sau la numarul de telefon: 0756 417 682.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO