Demonstratii uimitoare de dresaj. Cei mai disciplinati prieteni au facut spectacol la Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01

Patrupedele bine antrenate de politisti sau jandarmi au prins "infractori" ori au salvat "victime" aflate sub daramaturi. In timp ce echipajele se aflau in misiune, alti catei de rasa au fost aplaudati la parada.

Exercitiile sunt tot atatea dovezi ca prin educatie si grija, cainii isi pot merita cu prisosinta numele de cei mai buni prieteni ai oamenilor! Astfel de exercitii se pot transforma oricand in situatii reale, iar pentru asta caini se antreneaza chiar si cate opt ore pe zi. Ascultatori si atentii, cainii au executat perfect toate comenzile.


„Am pregatit demonstratii de dresaj, de disciplina. Ati vazut acum, din diverse sporturi cu caini de discdogging, un sport in care cainele urmareste si prinde freeze bee-ul, e un spectacol de zbor deosebit”, spune Ana Ciora, Presedintele Asociatiei Pentru Caini de Salvare Transilvania.


Unul dintre camarazii de incredere ai jandarmilor din Cluj este Hector, un ciobanesc german de 4 ani si jumatate, antrenat pentru interventii la manifestari sportive si mitinguri.

„La derby-urile intre U Cluj si CFR sau U Cluj si Steaua de multe ori ne-am folosit atat de Hector cat si de ceilalti caini pe aceeasi specializare cu el pentru intimidare in special”, explica Claudiu Berar, de la Jandarmeria Cluj.

Alti caini au iesit in evidenta prin frumusetea lor. Unii oameni cheltuiesc cateva sute de lei lunar pentru ingrijirea celor doua patrupede iubite.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO