De la nunta, la spital. 70 de nuntasi au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

Ultima actualizare: 25-07-2013 00:00

Doi tineri din Bistrita, care s-au casatorit in weekend, au ramas cu un gust amar, dupa nunta. Aproximativ 70 de oameni - adica un sfert dintre oaspeti, inclusiv mirele - au ajuns la spital, cu toxiinfectie alimentara.

 Tuturor, spun medicii, li s-a facut rau dupa ce au mancat aperitivul. Pentru c doctorii de la spitalul la care au ajuns n-au putut sa faca fat numarului mare de pacienti, o parte dintre bolnavi au fost transportati la spitale din Cluj si Mures.

Nunta a avut loc la caminul cultural din localitatea Ciresoaia, de langa Bistrita. Invitatii au inceput rand pe rand sa se simta rau, iar mirele a fost la un pas de lesin.

Mai multe ambulante au ajuns la local si au preluat o parte dintre nuntasi. Pentru ca erau mai multi oameni care se simteau rau decat salvari, unii au ajuns la spital cu masinile personale. Pacientii au ajuns mai intai la Spitalul din localitatea Beclean. O parte din ei au fost transportati apoi la spitalele din Cluj si Mures.

Inspectorii de la Directia de Sanate Publica au deschis o ancheta. Au constatat ca toata mancarea de la nunta a fost pregatita de gospodinele satului si majoritatea preparatelor au fost cumparate de la localnici. In plus, in caminul cultural nu existau conditii de depozitare a alimentelor.

Cei care administreaza caminul cultural risca o amenda de o mie de lei, pentru ca, desi localul nu este amenajat corespunzator, s-a tinut acolo un astfel de eveniment.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO