Consult dermatologic insotit de dermatoscopie oferite gratuit la Cluj-Napoca


Ultimul update: Joi 28 Mai 2015 00:05
Data publicarii: Luni 25 Mai 2015 16:38
Categorie: Ardeal
dermatologie

In perioada 27-29 mai 2015 Cabinetul de dermatologie al Clinicii Medispa, din incinta Policlinicii Union din cartierul Manastur din Cluj-Napoca desfasoara o campanie gratuita constand in consultatii dermatologice insotite de dermatoscopie.

Scopul acestei campanii este de a atrage un semnal de alarma asupra problemei pe care o ridica lipsa de informare privind melanomul si implicatiile acestuia asupra vietii oamenilor.

Melanomul reprezinta forma de cancer cutanat cea mai grava prin agresivitate si diseminare pe care o poate dezvolta organismul uman. Chiar daca Romania se afla printre tarile din Europa cu incidenta scazuta a melanomului malign, cu o rata de 4,5 la 100.000 de persoane, incidenta cancerului de piele creste de la an la an iar informarea privind importanta depistarii la timp a acestei afectiuni este mai mult decât necesara.

Conform unei statistici oferite de Societatea Romana de Cancer, in tara noastra incidenta mai mare a melanomului malign se inregistreaza in cazul barbatilor (4,7), comparativ cu cel al femeilor (4,4). Conform aceleiasi statistici, in Romania, in anul 2013, au fost depistate 1.121 de cazuri de melanom malign.

Recunoasterea precoce a manifestarilor tumorii reprezinta cheia tratarii melanomului si in acelasi timp este cea mai buna metoda de reducere a cazurilor de deces datorita cancerului de piele. Pacientii trebuie sa stie faptul ca exista intotdeauna semne care se pot observa din timp. Astfel, aparitia pe piele a unei noi alunite, a unei alunite cu aspect neobisnuit, care se modifica rapid sunt cateva dintre semnele cele mai importante datorita carora pacientul trebuie neaparat sa se prezinte la un consult dermatologic.

Persoanelor care prezinta alunite le recomandam, in plus, monitorizarea acestora prin intermediul unei harti dermatoscopice care permite depistarea eventualelor modificari. Aparatura de inalta performanta pe care o detinem la clinica noastra permite diagnosticarea corecta a problemelor pielii si in consecinta conceperea unui plan de tratament corespunzator.

Cel mai ingrijorator aspect il constituie faptul ca persoanele care prezinta risc crescut de a dezvolta melanom nu se prezinta la un consult de specialitate sau se prezinta prea tarziu. Mai mult decat atat, dorinta de a avea o piele bronzata depaseste atentia pe care ar trebui s-o acordam cu totii acestei afectiuni dermatologice deloc de neglijat.

dermatologie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania
Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle
Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii
The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca
The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca
Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc
S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile
Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei
Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat
UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare