Consult dermatologic insotit de dermatoscopie oferite gratuit la Cluj-Napoca


Ultimul update: Joi 28 Mai 2015 00:05
Data publicarii: Luni 25 Mai 2015 16:38
Categorie: Ardeal
dermatologie

In perioada 27-29 mai 2015 Cabinetul de dermatologie al Clinicii Medispa, din incinta Policlinicii Union din cartierul Manastur din Cluj-Napoca desfasoara o campanie gratuita constand in consultatii dermatologice insotite de dermatoscopie.

Scopul acestei campanii este de a atrage un semnal de alarma asupra problemei pe care o ridica lipsa de informare privind melanomul si implicatiile acestuia asupra vietii oamenilor.

Melanomul reprezinta forma de cancer cutanat cea mai grava prin agresivitate si diseminare pe care o poate dezvolta organismul uman. Chiar daca Romania se afla printre tarile din Europa cu incidenta scazuta a melanomului malign, cu o rata de 4,5 la 100.000 de persoane, incidenta cancerului de piele creste de la an la an iar informarea privind importanta depistarii la timp a acestei afectiuni este mai mult decât necesara.

Conform unei statistici oferite de Societatea Romana de Cancer, in tara noastra incidenta mai mare a melanomului malign se inregistreaza in cazul barbatilor (4,7), comparativ cu cel al femeilor (4,4). Conform aceleiasi statistici, in Romania, in anul 2013, au fost depistate 1.121 de cazuri de melanom malign.

Recunoasterea precoce a manifestarilor tumorii reprezinta cheia tratarii melanomului si in acelasi timp este cea mai buna metoda de reducere a cazurilor de deces datorita cancerului de piele. Pacientii trebuie sa stie faptul ca exista intotdeauna semne care se pot observa din timp. Astfel, aparitia pe piele a unei noi alunite, a unei alunite cu aspect neobisnuit, care se modifica rapid sunt cateva dintre semnele cele mai importante datorita carora pacientul trebuie neaparat sa se prezinte la un consult dermatologic.

Persoanelor care prezinta alunite le recomandam, in plus, monitorizarea acestora prin intermediul unei harti dermatoscopice care permite depistarea eventualelor modificari. Aparatura de inalta performanta pe care o detinem la clinica noastra permite diagnosticarea corecta a problemelor pielii si in consecinta conceperea unui plan de tratament corespunzator.

Cel mai ingrijorator aspect il constituie faptul ca persoanele care prezinta risc crescut de a dezvolta melanom nu se prezinta la un consult de specialitate sau se prezinta prea tarziu. Mai mult decat atat, dorinta de a avea o piele bronzata depaseste atentia pe care ar trebui s-o acordam cu totii acestei afectiuni dermatologice deloc de neglijat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO