Concert de colinde in cadrul Targului de Craciun din Cluj

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
Concert de colinde in cadrul Targului de Craciun din Cluj

Zeci de copii si adulti vor colinda in centrul clujului in acest weekend. Acestia vor promova cultura traditionala clujeana prin cantece traditionale ardelenesti. Conertul va avea loc in cadrul Targului de Craciun din Piata Unirii.

Consiliul Judetean Cluj si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj ii invita pe toti clujenii duminica 7 decembrie 2014, incepand cu ora 19.00, in Piata Unirii, la concertul de colinde traditionale ce se va desfasura in cadrul “Targului de Craciun”, organizat de Primaria Cluj-Napoca.

In program vor evolua urmatoarele grupuri: Grupul de copii colindatori ”Romanasul” al Liceului de Arte Plastice ”Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, Corul barbatesc din Bucea, Grupul colindatorilor din Negreni, „Junii Satului” din Maguri Racatau, Grupul colindatorilor din cadrul Ansamblului ”Rapsodia Somesana”, Grupul colindatorilor clujeni, colaboratori ai C.J.C.P.C.T.Cluj si Grupul tinerilor colindatori clujeni, colaboratori ai CJCPCT Cluj.

La “Targul de Craciun” din Piata Unirii din Cluj-Napoca vor participa, cu produse traditionale si 25 de membri ai Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni, care vor prezenta spre vanzare: de la costume populare, cojoace, cusaturi specifice sarbatorilor de iarna, ornamente, icoane pe lemn, sticla sau coji de oua - pana la ulei presat, turta dulce, siropuri naturale sau miere de albine.

Targul de produse traditionale va fi deschis pe intreaga perioada a sarbatorilor de iarna, pana la data de 5 ianuarie 2015.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO