Conacele odata in paragina au fost salvate de straini, care le-au transformat in adevarate bijuterii


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 10:41
Categorie: Ardeal

Investitorii straini asteapta acum sa culeaga roadele, odata cu valul de turisti atrasi de farmecul si istoria locurilor. Strainii care le trec odata pragul sunt cuceriti, si isi aduc si cunoscutii, cu povesti despre farmecul vacantelor transilvane.

Pe Marc Alexandre l-am intalnit acum trei ani cand a cumparat conacul de la Darja, judetul Cluj. A dat pe el atunci 30.000 de euro - adica mai putin decat pe o garsoniera. A investit 50.000 de euro si a reusit sa restaureze doar interiorul. A avut si primii oaspeti.

Cu inca 50.000 de euro, proprietarul conacului vrea sa restaureze si exteriorul. Astfel, proiectul va fi dus la bun sfarsit. Si, pentru ca priveste in viitor, vrea sa-si amortizeze cat mai repede investitia. Asa ca a gasit si solutia perfecta: a inceput colaborarea cu Institutul Cultural Francez din Cluj, care-i ii va duce oaspeti la conac. Iar noua - turisti sa ne viziteze tara.

La Voivodeni, in Mures, muncitorii lucreaza de zor la renovarea conacului Zichy. Si nu-i deloc usor, pentru ca antreprenorii care l-au luat in chirie s-au angajat sa pastreze stilul baroc al cladirii si sa nu foloseasca materiale moderne.

Conacul de la Voivodeni a apartinut familiei Zichy, iar urmasii au dat cladirea spre inchiriere. Astfel, in urmatorii 49 de ani, un investitor din Targu Mures vrea sa atraga turisti cu atmosfera de secolul XVIII.
 

Sovata a renascut din propria cenusa. Cum arata acum, dupa investitii straine de milioane de euro
Agricultor in Romania. Un italian a demonstrat ca agricultura poate fi profitabila
VIDEO PROTVPLUS.RO