Comedia ardeleneasca “Usturoi” a avut mai multi spectatori decat The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj

05-02-2016 15:56

film, Usturoi

Comedia de lung metraj ”Usturoi”, primul film independent produs in Transilvania, a depasit incasarile block-buster-ului american The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca cu peste 300 de bilete vandute.

”Usturoi”, cel mai neromanesc film romanesc este primul film independent produs exclusiv in Transilvania si primul film romanesc care s-a lansat simultan in cinema si pe Internet, pentru romanii din diaspora, in luna decembrie a anului 2015. De asemenea, din coloana sa sonora face parte si prima piesa Gypsy Rap din lume, cantata de ViLLy.

”Usturoi” a fost scris si produs de bloggerul clujean Radu Bazavan si regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit in Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii si calatoria acestora dintr-un sat din Salaj catre Cluj-Napoca, unde viseaza, cu inocenta copilariei, sa-si indeplineasca visul de a deveni actori.

Filmul este o comedie care se adreseaza spectatorilor foarte tineri, adultilor si seniorilor deopotriva. Filmul, probabil cel mai ardelenesc film produs pana acum, este construit in jurul unui concept nou pentru Romania si prezinta o perspectiva inedita asupra relatiilor inter-etnice din Transilvania.

Filmat in numai 16 zile in Salaj si Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit in exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut salile la festivalurile de film. In strainatate, filmul a fost difuzat si la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegia, Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria si Elvetia.

Filmul Usturoi va mai putea fi vazut in acest weekend (vineri, sambata, duminica – 5-7 februarie) de la ora 23, la cinema Florin Piersic.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO