Clujul gazduieste primul campionat national de futsal pentru sportivii nevazatori

Ultima actualizare: 29-11-2013 06:49
Clujul gazduieste primul campionat national de futsal pentru sportivii nevazatori

Primul campionat national de futsal pentru nevazatori din Romania va avea loc pe 30 noiembrie, cand trei echipe din Romania se vor intrece pentru titlul de campioana nationala la Cluj-Napoca.

Sportivii din Romania au fost selectionati in urma unui cantonament derulat in luna iulie, primul de acest profil din tara, care a oferit sportivilor oportunitatea de a acumula atat cunostinte teoretice, cat si practice. In urma cantonamentului din vara, Romania are acum primul lot national de futsal pentru nevazatori. Echipa este formata din 21 de sportivi, originari din Bacau, Buzau, Bucuresti si Cluj, cu varste cuprinse intre 16 si 25 ani.

Primul campionat de futsal pentru nevazatori din Romania debuteaza sambata, 30 noiembrie, la ora 10.00, la Fabrica de Sport, din strada Tudor Vladimirescu, Cluj-Napoca.

Futsal pentru nevazatori este jucat de doua echipe a cate cinci jucatori fiecare (patru jucatori si un portar) care concureaza dupa aceleasi reguli ca si in cazul futsal-ului obisnuit. Singurele modificari pe care le aduce sunt facute pentru a asigura conditiile de siguranta si pentru a permite jucatorilor sa urmareasca mingea si sa se orienteze. Cei patru jucatori au deficiente de vedere, in timp ce portarul are vederea normala. Mingea, spre deosebire de fotbalul obisnuit, contine un sistem de sunet care face zgomot in miscare.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO