Clujul gazduieste prima editie a Festivalului de Povesti din Transilvania

Ultima actualizare: 21-03-2013 06:47
Clujul gazduieste prima editie a Festivalului de Povesti din Transilvania

Prima editie a Festivalul de Povesti din Transilvania se desfasoara la finele acestei saptamani, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Evenimentul va reuni o serie de workshopuri si expozitii pentru familii si copii cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani.

Festivalul Povestilor din Transilvania 2013 isi propune sa trezeasca interesul clujenilor pentru spunerea de povesti, aducand judetul pe harta internationala a manifestarilor de profil.

Papusarii de la Teatrul Puck, studentii de Facultatii de Teatru si Televiziune ai Universitatii Babes-Bolyai si ai Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” vor oferi o serie de reprezentatii si workshopuri. Printre ateliere se numara unul dedicat taieturii de hartie, unul de carte comica ilustrata, precum si unul dedicat realizarii de masti.

Totodata, clujenii vor avea acces la jocuri supradimensionate, cum ar fi sahul, o cabina foto interactiva, vor putea vizita un colt de lectura si de terapie prin arta si, nu in ultimul rand, vor putea sa exploreze muzeul prin „traseul povestirii” – o calatorie fascinanta in timp, prin care vor descoperi secrete ascunse, povesti si mituri ale Transilvaniei care sunt ascunse in expozitia muzeului.

Festivalul de Povesti din Transilvania se desfasoara sambata si duminica (23 si 24 martie), la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, iar intrarea este gratuita.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO