Chef Adi Hadean si-a pus la incercare cursantii
![Chef Adi Hadean si-a pus la incercare cursantii](https://image.stirileprotv.ro/media/images/1920x1080/Jul2016/61818359.jpg)
Chef Adi Hadean le-a oferit ultima proba cursantilor sai in cadrul unui eveniment de gatit, la Cluj-Napoca.
Evenimentul a avut loc pe data de 5 iulie, la Club Agronomia si a marcat incheierea primei editii a Scolii de Bucatari, un proiect al Asociatiei Adi Hadean, realizat in colaborare cu Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, dar si cu sase restaurante de renume din Cluj-Napoca.
Cei 10 absolventi ai proiectului au sustinut proba finala, pregatind un meniu special pentru cei care le-au fost profesori si mentori pe parcursul unui an, dar si pentru restul invitatilor, in cadrul unei festivitati inedite. La finalul ceremoniei, cursantii au primit scrisorile de recomandare oferite de Adi Hadean si s-au bucurat de aprecierea tuturor celor prezenti pentru munca depusa.
Proiectul, considerat un succes, s-a incheiat la finalul lunii iunie si numara 6 cursanti angajati in cadrul restaurantelor partenere, ceilalti primind oferte din partea altor restaurante neparticipante in proiect.
Scoala de Bucatari, primul proiect desfasurat de Asociatia „Adi Hadean”, a inceput in octombrie 2015, dand ocazia unui numar de 10 tineri, absolventi de liceu, sa urmeze un stagiu de pregatire de un an de zile. Datorita succesului primei editii, si beneficiind de ajutorul partenerilor proiectului, incepând cu data de 6 iulie, va incepe selectia pentru cea de-a doua editie a Scolii de Bucatari.
Tinerii interesati pot trimite un CV si o scrisoare de intentie, impreuna cu o declaratie ca nu au venituri si/sau provin din familii cu venituri mici, pe adresa [email protected] pâna pe 15 septembrie. Cea de-a doua editie a proiectului va fi demarata incepand cu luna octombrie 2016.
Stagiul cuprinde, pe langa cursurile de teorie si ore de practica desfasurate in bucatariile restaurantelor partenere, prin rotatie. Astfel, la finalul stagiului, fiecare dintre cursanti va reusi sa ajunga cel putin o data in bucataria fiecarui restaurant implicat in proiect. Orele de practica se deruleaza conform programului stabilit cu fiecare bucatar sef, de luni pâna vineri, minim sase ore pe zi.