CFR a deraiat din drumul spre Europa. Astra - CFR 1-0

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
CFR Cluj

De CFR a ramas doar numele. Cu toate ca Vasile Miriuta tocmai reusise sa castige pentru prima data pe teren propriu, seria buna nu a mai continuat si la Giurgiu. Astra lui Florin Marin a jucat mai mult din inertia victoriei obtinuta in cupa cu Petrolul.

Astra a invins CFR Cluj, in etapa a 29-a a Ligii I, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Cristescu, in minutul 15. Papp (22) a primit rosu direct dupa o intrare dura asupra lui Chanturia. Aceeasi soarta a avut-o si capitanul CFR-ului, Cadu, care a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene (69).

Asa se face ca Laban (4) a trimis in bara direct din corner. Nu era decat un prim avertisment ca la poarta lui Felgueiras urma lovitura decisiva. Aceasta a venit cand nimeni nu se astepta. Yoda a fost angajat excelent in zona sa de actiune, a patruns in careu, iar din spate Cristescu (15) a reluat simplu, cu latul, pentru primul punt pe tabela. Replica CFR-ului nu s-a lasat prea mult asteptata. Deac s-a trezit singur in careu pe partea stanga, iar sutul sau chinuit a ricosat fericit la Rui Pedro (18), care a tras slab la randu-i, prada usoara pentru Silviu Lung. Din nou cand jocul era cuprins de o oarecare letargie, Papp (22) a avut o interventie imprudenta chiar in fata bancii adverse asupra lui Chanturia. A fost eliminat direct. In urma evenimentelor, dupa o jumatate de ora de joc au aparut si primele schimbari in cele doua tabere. Pana la pauza s-au auzit fluieraturile din ce in ce mai pregnante la adresa lui Coltescu, la aproape fiecare contact sau aruncare de la margine. Departe de tribuna oficiala, fix la intrarea in tunelul ce duce spre vestiare, se zareau privirile lungi ale lui Dinu Gheorghe si eliminatul Papp.

Egalitatea s-a restabilit. Nu pe tabela, ci in teren

In repriza secunda, Astra s-a retras pe doua linii, asteptand in fata propriului careu atacurile necontenite ale CFR-ului. Mingile aruncate in careu au reprezentat o prada usoara pentru fundasii gazdelor. In tot acest timp, principala arma a lui Florin Marin era reprezentata de contraatac. Acest lucru s-a vazut imediat, cand Yazalde (48) a scapat singur spre poarta, l-a depasit pe Felgueiras, insa chiar daca tot stadionul se pregatea de celebrarea dublarii avantajului, a reluat pe „slow motion”. CFR-ul a continuat sa construiasca in zadar, numai ca la fotbal atacurile tardive si posesia pasiva nu au fost sanctionate cu joc pasiv. Sanctiunea nu a venit pe tabela, ci in teren. Cadu (69) a primit al doilea galben dupa o intrare imprudenta la mijlocul terenului si a plecat, la fel ca Papp, mai devreme la cabine. Reactiva pe contre, Astra a mai ratat o sansa imensa. Yazalde a trecut ca acceleratul prin gara de Picollo, a pasat perfect pentru Yoda (72), care a tras la coltul lung, peste poarta lui Felgueiras. Acelasi Yoda a mai ratat o ultima ocazie, dupa ce a slalomat prin careul advers, dar sutul sau a mangaiat doar plasa laterala.

Sfarsitul de sezon continua sa fie un chin pentru CFR, in timp ce Astra pastreaza sperante mici si o distanta rezonabila fata de Steaua.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO