Carne expirata si fara acte corespunzatoare, retrasa de la comercializare

Ultima actualizare: 30-09-2012 11:21
Carne

In urma unui control desfasurat de reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj si comisarii CJPC s-au oprit de la comercializare 3.000 de kg de carne congelata, dintr-un depozit clujean.

Carnea importata din Anglia era insotita de documente de calitate neconforme, documente care nu mentionau lotul si nu aveau nici elemente de identificare care sa corespunda cu cele inscrise pe documentele de calitate. Astfel, carnea de pui a fost oprita temporar de la comercializare, pana cand se va clarifica situatia.

In acelasi depozit s-a constatat si depozitatea necorespunzatoare a produselor. Mai exact carnea era depozitata direct pe jos si nu se respecta nici vecinatatea, adica ouale erau alaturi de carne. Mai mult, din cauza conditiilor neconforme a fost schimbata si starea termica a produselor.

Pe langa cele 3.000 de kg de carne de pui s-au mai gasit 42 kg de carne de iepure, pulpe de pui intregi si caracatita in valoare de aproximativ 700 lei, cu termen de valabilitate depasit. Carnea a fost oprita definitiv de la comercializare.

Proprietarul depozitului a fost sanctionat contraventional cu o amenda in valoare de 20.000 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO