50 de elevi dintr-un liceu din Cluj-Napoca au inceput noul an scolar cu multe povesti interesante de spus colegilor

Ultima actualizare: 18-09-2016 05:45

In aceasta vara timp de 14 zile, elevii au avut parte de o experienta inedita. La initiativa unui profesor, au pedalat sapte sute de kilometri pana in Cracovia si au vizitat patru tari.

Acesti elevi din Cluj Napoca se pot lauda cu aventura vietii lor. Au plecat din Romania si au strabatut Ungaria, Slovacia si Polonia pe doua roti. In tot acest timp, si-au gatit singuri si au dormit in corturi.

Kinga Magyarosy, eleva: "Cred ca este o provocare pentru mine sa ies din viata mea obisnuita deoarece ce am trait la expeditie nu traiesc in zilele obisnuite si am gasit noi limite in mine."

Cu toate ca multi dintre ei au pornit la drum cu teama, s-au intors acasa cu prieteni noi si amintiri.

Mihaly Kiss, elev: "Am reusit sa fac cei 700 de km pe bicicleta. A fost cand am zis ca, acum trebuie sa dau tot, deoarece daca nu o fac acum nu o sa o mai fac niciodata, si am reusit!"

Ideea turului pe biciclete ii apartine lui Zsolt, profesor de religie la Liceul Teologic Unitarian din Cluj-Napoca.

Zsolt Solymosi, profesor: "Simt ca este din ce in ce mai important sa continuam astfel de expeditii pentru ca ii scoate din anturajul acesta digital in care traim cu totii."

Pentru a lua parte la expeditie, fiecare elev a trebuit sa faca un eseu in care sa scrie de ce vrea sa participe si cum poate contribui la aceasta experienta. Apoi fiecare a trebuit sa gaseasca cate un sponsor pe care sa il convinga sa finanteze cat de putin acest proiect.

Tinerii au realizat si un filmulet in care au surprins cele mai amuzante momente din timpul excursiei ce a durat doua saptamani.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO