Astra Film on Tour aduce 6 filme de top la Cluj


Ultimul update: Joi 21 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2016 15:15
Categorie: Ardeal
Astra Film on Tour aduce 6 filme de top la Cluj

Cele mai aclamate documentare ale momentului au fost proiectate la Astra Film Sibiu 2015, iar acum ajung in premiera la Cluj-Napoca intre 22 si 24 ianuarie 2016 la Cinema Victoria.
 

Astra Film on Tour este o ocazie unica pentru clujeni de a vedea filme de nonfictiune de top la ei in oras, filme apreciate la nivel international si cu o cariera festivaliera remarcabila.
Vineri, 22 ianuarie 2016, programul Astra Film on Tour ia start de la ora 17:30 cu filmul Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet).

In a 2-a zi (sâmbata, 23 ianuarie 2016), de la ora 17:30 controversatul The Wolfpack (regia Crystal Moselle) face cunoscuta viata a sase frati adolescenti a caror tata a decis ca trebuie sa-i protejeze de societate, asa ca nu le-a permis niciodata sa paraseasca apartamentul in care locuiesc situat chiar in centrul New York-ului, in schimb le-a dat unda verde la colectia sa de filme de fictiune.

De la ora 19:00, filmul I am the People (regia Anna Roussillon) urmareste modul in care Farraj, un om simplu care se ocupa cu cultivatul pamântului, traieste revolutia egipteana din fata televizorului, in comparatie cu conationalii sai aflati in miezul revoltei.

In ultima zi de Astra Film on Tour - duminica, 24 ianuarie 2016, de la ora 20:00 este programat filmul The Seven dwarfs of Auschwitz (regia Ursula Macfarlane). Sapte frati pitici din Maramures, cantareti si interpreti, ajung in timpul ocupatiei naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele, in mod miraculos, tocmai acesta este si motivul pentru care scapa cu viata.

Left on Purpose (regia Justin Schein), proiectat de la ora 21:00, este un film despre prietenia dintre regizor si Mayer Vishner, un fost activist care se lupta cu depresia clinica, alcoolul, drogurile si cu frica de a nu deveni o povara pentru ceilalti.

Proiectiile au loc la Cinema Victoria – Bulevardul Eroilor, nr. 51. Accesul la proiectii se face pe baza de bilet sau abonament.

Pretul unui bilet pentru o singura proiectie este de 10 RON (pret intreg) si 8 RON (pret redus), iar un abonament care asigura acces la toate proiectiile costa 30 RON.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO