Apicultorii s-au reunit la Alba. Zeci de sortimente de miere au fost prezentate la cel mai mare targ

Dată publicare: 23-03-2012 14:07
Dată actualizare: 15-09-2012 15:56


Printre multele alimente proaste din farfuriile romanilor gasim din fericire si ceva bun. Mancam tot mai multa miere de la un an la altul - consumul de produse apicole a crescut de zece ori.

Statistica realizata de Ministerul Agriculturii le arata apicultorilor ca sunt pe drumul cel bun, iar acum si producatorii straini de echipamente apicole vin sa-i sustitina cu produsele lor la targurile de profil. Peste 100 de apicultori si producatori de echipamente in domeniu si-au etalat marfa la Sarbatoarea Mierii de la Alba Iulia. Apicultorii au adus acolo si sortimente noi de miere. „Aloea cu miere, planta de aloe cu miere de salcam e buna la bronsita, la tuse e foarte buna”, explica Maria Iuga, producator de miere. Un borcan cu miere de salcam cu aloe vera costa 20 de lei.

Apicultorii romani nu muncesc numai pentru piata interna, iar comenzile de export au crescut in ultimii ani. „Romania produce anual intre 15 si 20 de mii de tone de miere, iar la export merge intre 70 si 80%”, spune Victor Mates, organizatorul targului.

Mierea nu este buna doar ca aliment, ci ajuta si la tratarea multor afectiuni. Un borcan de miere s-a vandut la targul din Alba cu preturi cuprinse intre 15 si 25 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO