Afla cum s-au obtinut 20 de milioane de euro in trei ani din transferuri

Iuliu Muresan

Iuliu Muresan a explicat, pentru ProSport, de ce reuseste CFR-ul sa cucereasca trofee si sa scoata profit din vanzarea de jucatori in acelasi timp.

Care e secretul clubului dumneavoastra?

Avem anumite filiere pe care le am dezvoltat in ultimii ani. La noi vin oameni cu propuneri, dar sunt tipi specializati pe anumite zone. De exemplu, avem contracte cu firme de scouting si impresariat din Africa, America de Sud si Europa, in special Portugalia.

Si cum se face ca nimeriti jucatori pe care scoateti si profit?

Avand in vedere ca avem aceste contacte de aproximativ trei ani, oamenii vin sa ne propuna noua primii anumiti jucatori. S-a intamplat in cazul lui Traore, Weldon...
 

Citește și
Campioana CFR Cluj a facut intrecere cu Rapid, in primul amical din Austria
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Ati luat campionatul si totusi ati ales sa va intariti lotul substantial.

In trecut am facut niste greseli pastrand aceeasi echipa si nu exista concurenta pe post. Am vrut sa aducem jucatori noi pentru a crea concurenta, pentru a nu aparea relaxarea. Si in sezonul trecut noi am avut cel mai bun si complet lot, doar asa am putut rezista in finalul campionatului, cand am jucat chiar si din doua in doua zile.

Dar...

Noi acum avem experienta de partea noastra. Am facut greseli la inceput, dar am invatat. Ce cumpara altii cu 3-4 milioane de euro, noi o facem cu cateva sute de mii. Si cred ca reusim sa aducem fotbalisti mai buni decat altii.

Pe Deac l-ati iertat?

Nu am fost certati. L-am lasat sa guste din farmecul vietii...

"Am fost la un pas sa il luam pe Wesley"

Cat de aproape a fost Wesley de CFR?

A fost aproape, dar nu vara aceasta. Noi ne-am inteles cu Vaslui vara trecuta sa il luam, dar nu am cazut de acord cu impresarii acestuia.

Titlul pe care l-ati luat a creat din nou controverse. De ce se intampla asta?

De cand am aparut noi in Liga I se pare ca am deranjat. Avem o echipa cu trei titluri cucerite in sase ani si cred ca celor din Bucuresti nu le convine.

Dar ce va diferentiaza de echipele din Bucuresti?

Suntem mai bine organizati decat ei. Acolo e vorba de management defectuos, se aleg gresit jucatorii si antrenorii. Avem specialisti care se ocupa de aceste aspecte si de-aia nu prea dam gres.

Ati gresit cand l-ati dat afara pe Andone dupa primul titlu castigat?

Din punctul meu de vedere, Ioan Andone e cel mai bun antrenor din Romania. Rezultatele sale spun asta. El a inteles acum doi ani de ce a plecat si nu cred ca mai are sens sa vorbim despre asta.

Va vedeti lucrand cu Gigi Becali?

Niciodata! M-am obisnuit in acesti ani sa am libertate in conducerea clubului. Am o personalitate si niste principii peste care n-as putea sa trec.

Cate echipe vom avea sezonul acesta in Liga Campionilor?

Eu cred ca CFR va fi sigur in grupe. Pe tabloul campioanelor este mai usor. E posibil ca si Vaslui sa se califice, ne-a dovedit si noua sezonul trecut ca este o echipa tare, care acum s-a intarit.

Ne vom bate la titlu cu aceleasi echipe: Steaua, Vaslui si Rapid
Iuliu Muresan, presedinte CFR
 

20 de milioane de euro a incasat campioana in ultimii trei ani din exporturile de jucatori, fiind lider autoritar in Liga I

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
CFR, aproape sa le dea MAT granzilor din Liga I cu un super transfer
CFR, aproape sa le dea MAT granzilor din Liga I cu un super transfer

CFR ar putea sa isi incheie glorios campania de achizitii din aceasta vara. Alaturi, de Vaslui, clujenii au reusit cele mai spectaculoase tranzactii, reusind sa ii achizitioneze, printre altii, pe Ciprian Deac, Felgueiras, Valente si Sepsi.

Campioana CFR Cluj a facut intrecere cu Rapid, in primul amical din Austria
Campioana CFR Cluj a facut intrecere cu Rapid, in primul amical din Austria

Campioana a dat tot 13, ca si rapidistii, si tot cu o echipa de amatori. Echipa lui Andone a incasat si un gol de la ospatari, care s-au bucurat de el langa un butoi cu bere!

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.