Afaceri ilegale cu fier vechi. 11 persoane din Hunedoara sunt asteptate la sediul DIICOT Alba

Ultima actualizare: 03-11-2012 18:19

Ca afacerile cu fier vechi sunt foarte profitabile au aflat si 11 indivizi din judetul Hunedoara, care au reusit sa prejudicieze statul roman, prin neplata TVA, cu 1,8 milioane de euro.

Dupa mai multe perchezitii facute in aceasta dimineata la locuintele si la firmele lor, suspectii au fost adusi pentru audieri la sediul DIICOT Alba. Printre ei se numara si unul dintre fostii sefi ai Politiei din Hunedoara.

Fostul adjunct al sefului Politiei Municipiului Hunedoara, Adrian Filar, care s-a aflat la comanda institutiei in perioada 1998-2005, administreaza acum, dupa pensionare, un centru de colectare a fierului vechi. Atat el, cat si proprietarul firmei, Florin Uscatu, fostul finantator al echipei de fotbal Corvinul 2005 Hunedoara, care a activat in liga secunda, au fost ridicati in aceasta dimineata de mascati si politistii de la crima organizata. Impreuna cu alti noua oameni de afaceri din Hunedoara, acestia vor fi dusi pe rand la sediul DIICOT din Alba Iulia, unde urmeaza sa fie audiati. Cu totii sunt cercetati pentru evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional si risca pana la 20 de ani dupa gratii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO