Acum este momentul sa planuiti o vacanta la schi. Preturile umflate de la munte sunt o amintire

Ultima actualizare: 09-01-2013 07:04

De la jumatatea lunii ianuarie tarifele se vor reduce in statiunile montane, la fel si inghesuiala. Iar cei care vor sa schimbe decorul de pe Valea Prahovei, se pot relaxa in statiunile, Arieseni, Paltinis ori Vatra Dornei.

In Alba, partiile din Arieseni au ici-colo damburi de gheata, numai bune pentru sarituri. Tot aici, lectiile de schi sau snowboard se desfasoara in tihna, la preturi de-acum din ce in ce mai bune.

Si, pentru ca sarbatorile s-au dus, preturile sunt in cadere si la pensiuni. O noapte la o pensiune din zona costa intre 80 si 150 de lei, iar de la jumatatea lunii ianuarie tarifele scad iarasi.

„Vom diminua pretul la cazare cu aproximativ 20%, vrem sa ii facem pe turistii romani sa isi cheltuie banii in statiunea noastra si in tara si de aceea vom veni cu preturi de dumping", spune Cristi Pasca, administrator pensiune.

In Arieseni turistii au la dispozitie trei partii. Urcarea cu teleschiul costa 3 lei, iar cu telescaunului 6. Daca v-ati hotarat sa invatati sa schiati, optiunile nu se opresc aici. Si la Paltinis preturile sunt bune, iar aici partia e deschisa pana la 10 seara. Sau, daca sunteti mai aproape, in Vatra Dornei se schiaza pana in martie. In plus, cei care nu schiaza pot strabate parcul national Calimani calare, intr-o plimbare greu de uitat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO