Seful clinicii de la Cluj: "Deteriorarea starii de sanatate a lui Arsinel nu tine de transplant"

×
Codul embed a fost copiat

Arsinel va fi consultat la Cluj si de medici din Austria si Italia pentru a se stabili care este motivul pentru care se simte rau, spune profesorul Mihai Lucan, sustinand ca deteriorarea starii actorului nu are legatura cu transplantul, ci cu stresul.

Seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca stresul afecteaza in mod direct evolutia transplantului, fiind multiple lucrari care arata ca "stresul scade imunitatea, iar scaderea imunitatii duce la cresterea toxicitatii medicatiei imunosupresive".

El a precizat ca Arsinel, a carui stare de sanatate s-a deteriorat, va fi supus unor investigatii amanuntite, iar din echipa medicala care il va consulta vor face parte si medici din Austria si Italia.

"Arsinel va veni luni, o sa-i facem investigatii medicale, nu stiu care este starea lui. O sa-i facem consulturi interdisciplinare foarte extinse, inclusiv cu medici din Austria si Italia. Trebuie sa gasim o cale ca el sa nu mai rezoneze la mizeria asta umana. Trebuie sa gasim motivatia evolutiei lui actuale, pentru ca nu tine de transplant. Transplantul merge foarte bine, a fost controlat, intra bine sangele, iese bine, iese bine urina. Este vorba despre o afectare generala. Ma si mir, e om batran, nu s-a mai intalnit cu laturile societatii? Probabil ca varsta sensibilizeaza oamenii. Cert este ca stresul afecteaza in mod direct evolutia transplantului. Sunt multiple lucrari citate, care arata ca stresul scade imunitatea. O sa incercam sa il readucem pe linia de plutire", a spus Lucan.

Potrivit acestuia, Alexandru Arsinel ar putea ramane internat mai multe zile pentru ca "sunt analize care nu pot fi facute imediat".

Citește și
Alexandru Arsinel
Alexandru Arsinel a suferit un transplant de rinichi la Cluj-Napoca
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Seful ICUTR a subliniat ca in cazul transplantului lui Arsinel nu are nimic de ascuns, nimic de reprosat nici lui, nici echipei sale, si a sustinut ca actorul "are dreptul la o intimitate a suferintei lui".

"Este o consecinta a stresului de care sufera de cand a plecat din spital si a dezbaterilor care nu au substanta. Copiii care sunt manipulaţi si mamele manipulate ca sa faca o conjunctie intre transplantarea lui Arsinel si moartea unor bolnavi de insuficienta renala nu au legatura. Sunt doua tablouri care nu sunt pe acelasi perete. Daca se mai iveste o data ocazia si trebuie sa il transplantez pe Arsinel, tot pe el il transplantez, daca se potriveste la fel de bine ca si data trecuta, cu o singura modificare, am sa ii sterg numele si atunci dispare problema", a mentionat Mihai Lucan.

Seful ICUTR Cluj-Napoca a precizat ca rezultatele analizelor in cazul lui Alexandru Arsinel vor fi fundamentate medical, iar in momentul cand va avea informatii clare despre starea sa de sanatate, le va comunica si va spune exact care este evolutia bolnavului pe parcurs.

Pentru orice pacient cu grefa renala, 45 de zile sunt critice, iar regimul de viata si de alimentatie trebuie sa fie strict respectat. Daca terapia injectabila administrata rinichiului in suferinta nu are efecte abia atunci doctorii iau in calcul renuntarea. Asta inseamna ca functia rinichiului va fi preluata de aparatul de dializa.

In 30 august, Alexandru Arsinel a fost supus unui transplant de rinichi, la Clinica de Urologie, din Cluj. Medicii i-au gasit foarte repede, un donator compatibil: un tanar, aflat in moarte cerebrala.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Alexandru Arsinel se simte bine. Maestru va fi externat astazi
Alexandru Arsinel se simte bine. Maestru va fi externat astazi

Alexandru Arsinel va fi externat astazi, la doua saptamani de la interventia suferita. Actorul a fost supus unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal.

Alexandru Arsinel a suferit un transplant de rinichi la Cluj-Napoca
Alexandru Arsinel a suferit un transplant de rinichi la Cluj-Napoca

Pacientul Arsinel a avut noroc si a gasit foarte repede un donator compatibil: un tanar de 23 de ani din Mures, care a ajuns la spital in moarte cerebrala, dupa ce a incercat sa-si ia viata.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.