10 pentru FILM la TIFF 2014


Ultimul update: Sambata 17 Mai 2014 00:47
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014 13:09
Categorie: Ardeal
TIFF, festival de film, actori

10 actori talentati din teatrele din Romania vor avea parte de expunere, de intalniri cu publicul, presa si specialistii din industria filmului la TIFF, in cea de-a treia editie a programului 10 pentru FILM.

In cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc, actorii vor lua parte la workshop-uri si premiere de film, vor fi prezentati spectatorilor, jurnalistilor, dar si celor direct interesati sa descopere talente noi in cinema – regizori, producatori romani si straini, directori de casting si agenti.

Actorii au fost propusi si selectati de un grup de profesionisti din teatru si film: Tudor Giurgiu (regizor si producator), criticii de teatru Oltita Cintec, Cristina Rusiecki, Oana Stoica si Cristiana Gavrila, Andreea Iacob (dramaturg si regizor de teatru) si Razvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

Actorii selectati sunt: Alina Ilea (Teatrul National din Timisoara), Elena Ivanca (Teatrul National Cluj-Napoca), Enikő Györgyjakab (Teatrul Maghiar din Cluj), Katalin Berekméri (Teatrului National din Targu Mures, Compania Tompa Miklós), Lucia Marneanu (actor independent, Cluj), Silvana Mihai (Godot Cafe Teatru, studenta la Universitatea de Teatru si Film „I.L. Caragiale”, Bucuresti), Rares Andrici (Teatrul Metropolis si Teatrul Foarte Mic din Bucuresti), Vlad Birzanu (Teatrul „Anton Pann” din Ramnicu Valcea), Sorin Dobrin (Teatrul Bulandra si Godot Cafe Teatru din Bucuresti), Ioan Paraschiv (Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu si Teatrul Tineretului din Piatra Neamt).

In cele doua editii de pana acum, 10 pentru FILM a promovat 20 de actori de diferite varste, din toate colturile tarii, care s-au remarcat in teatru, dar care nu au avut pana acum sansa sa se afirme pe marele ecran. Cei selectati fie se afla la debut in cinema, fie au avut deja roluri minore in productii autohtone. Ca in fiecare an, actorilor le vor fi dedicate brosuri, fotografii si clipuri realizate intr-un studio profesionist.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO